Puding írska káva
Viac než polovicu mlieka ohrejeme spolu s cukrom a soľou. V druhej časti studeného mlieka rozpustíme kukuričný škrob. Horúce mlieko potom zmiešame s týmto mliekom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml mlieka
2 lyžice kukuričného škrobu
4 lyžice trstinového cukru
štipka soli
1 lyžica instantnej kávy (asi 2,5 g)
4 lyžice írskej whisky
…a ešte
šľahačková smotana
práškový cukor
čokoláda
Postup varenia podľa receptu
Viac ako polovicu mlieka zahrejeme spolu s cukrom a soľou.
Do zvyšného studeného mlieka pridáme a dobre premiešame kukuričný škrob.
Do horúceho mlieka pridáme mlieko so škrobom a stále miešame, kým nezačne variť.
Keď puding začne hustnúť, miešame ho a varíme približne 2 minúty.
Potom zložíme z ohňa a necháme 1 minútu odstáť. Potom pridáme kávu a whiskey do horúcej zmesi a dôkladne premiešame.
Puding rozdelíme do pohárov, necháme ho vychladnúť a potom dáme do chladničky.
Pred servírovaním ozdobíme šľahačkou, ktorú sme osladili práškovým cukrom, a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Puding írska káva
Puding írská káva je lahodný dezert, ktorý spája bohatú chuť kávy s jemnou krémovou textúrou pudingu. Tento sladký pokrm sa zvyčajne pripravuje z kvalitnej kávy, smotany a cukru, často doplnený o kusy čokolády alebo karamelu. Podáva sa vychladený a môže byť ozdobený šľahačkou alebo kakaovým práškom. Puding írská káva je ideálnou voľbou pre milovníkov kávy, ktorí hľadajú rýchly a chutný dezert, ktorý zároveň poteší ich zmysly.
Tomáš Rohlena