Snadný a lahodný cheescake s čučoriedkami podľa Lízy

Sušienky jemne rozdrvíme v mixéri alebo v mikrotenovom vrecku pomocou valčeka na cesto či ploché časti paličky na mäso. Drobenku zo sušienok následne zmiešame…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Podklad
200 g maslových sušienok
40 g masla
Náplň
2 vaničky neochutenej Lučiny (dohromady 250 g)
3 vajcia
120 g práškového cukru
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Poleva
2 kelímky kyslej smotany
2 vanilkové cukry
Preliv
350 g čučoriedok (aj mrazených)
100 ml vody
cukor podľa chuti
citrónová šťava
lyžička solamylu
Postup varenia podľa receptu
Sušienky jemne rozdrvíme buď v kuchynskom robote, alebo v mikrotenovom vrecku pomocou valčeka na cesto či ploché strany paličky na mäso. Omrvinky z sušienok zmiešame s maslom, ktoré sme roztopili na sporáku, alebo len nechali zmäknúť pri izbovej teplote. Túto zmes potom rovnomerne vtlačíme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.
Na chvíľku to uložíme do chladničky, aby to stvrdlo.
Potom vyšľaháme vajcia s cukrom, kým nezískame svetlú penu. Pridáme tvaroh, pár kvapiek citrónovej šťavy a štipku soli. Túto zmes nalejeme na sušienkový základ a dáme do rúry predhriatej na 190°C. Pečieme 25 minút a potom vyberieme. Zvyšte teplotu v rúre na 210°C.
Medzitým zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a po vybratí koláča z rúry ju rovnomerne nanesieme na jeho povrch. Potom koláč znovu vložíme do rúry na 5 minút.
Necháme to vychladnúť a dáme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Čučoriedky dáme do hrnca, pridáme trochu vody, cukor a necháme ich variť. V miske si rozmiešame lyžičku solamylu s malým množstvom vody a potom túto zmes nalejeme k varujúcim čučoriedkam. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Nakoniec nakrájame stuhnutý koláč na kusy a prelejeme ho horúcimi čučoriedkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Snadný a lahodný cheescake s čučoriedkami podľa Lízy
Jednoduchý a lahodný cheesecake s čučoriedkami podľa Lízy
Objavte kúzlo dezertu, ktorý poteší každého milovníka sladkostí! Tento cheesecake, inšpirovaný receptom od Lízy, je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj úžasne lahodný. S jemným krémom a osviežujúcimi čučoriedkami vytvára dokonalú kombináciu chutí. Nech už ho servírujete na rodinné oslavy alebo ako sladký záver víkendového obeda, zaručene si získa srdce všetkých. Pripravte si tento dezert a nechajte sa uniesť jeho lahodnosťou!