Čokoládové rezy

Na miernom ohni rozpustite maslo spolu s kakaovým práškom a cukrom v hrnci. Potom zmes odstavte z tepla a pridajte múku a vajcia.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g masla
4 polievkové lyžice kakaa
1,25 šálku cukru
1,25 šálku hladkej múky
2 vajcia
1 šálok brusníc (ostružiny...).
Na hornú vrstvu
1 kyslá smotana
6 lyžíc cukru
2 lyžice hladkej múky
4 lyžice margarínu (Rama...)
1 vajce
čokoláda
Postup varenia podľa receptu
Na miernom ohni rozpustite maslo spolu s kakakom a cukrom v hrnci.
Zložte kakaovú zmes z tepla, pridajte do nej múku a vajcia. Vložte brusnice a zmes nalejte do vopred pripravenej formy, ktorú ste vymastili a vysypali múkou.
Pripravte zmes na hornú vrstvu tým, že zmiešate všetky uvedené ingrediencie okrem čokolády a dôkladne ich vyšľaháte.
Potom rovnomerne naneste zmes na koláčový korpus a posypte ju nahrubo nastrúhanou čokoládou.
Pečte po dobu 40 až 45 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládové rezy
Čokoládové rezy sú lahodným dezertom, ktorý poteší každého milovníka čokolády. Tento dezert sa často skladá z nadýchaného čokoládového cesta, ktoré je pokryté krémovou čokoládovou polevou alebo ganache. Čokoládové rezy môžu byť doplnené o rôzne orechy, ovocie alebo šľahačku, čo zvyšuje ich atraktivitu a chuť. Sú ideálne pre slávnostné príležitosti, oslavy alebo ako sladká bodka na konci dňa. Tento dezert sa ľahko pripravuje a priťahuje pozornosť svojim krásnym vzhľadom a bohatou chuťou.