Marhuľový koláč s drobenkou

Príprava jemného a nadýchaného marhuľového koláča je jednoduchá a rýchla. Druh ovocia môžeme zmeniť podľa našich preferencií alebo momentálnej chuti, ale voňavá…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
300 g polohrubej múky
180 g cukru kryštálu
250 ml mlieka
4 lyžice oleja
1 prášok do pečiva
2 vajcia
Ovocie
300-400 g marhúľ
Drobenka
40-50 g cukru kryštálu
80 g hrubej múky
50 g masla
Ďalej potrebujeme
maslo (na vymastenie plechu)
hrubá múka (na vysypanie plechu)
Postup varenia podľa receptu
Dôkladne zmiešame vajcia, mlieko, olej a cukor vo väčšej mise.
V ďalšej miske zmiešame múku s kypriacim práškom.
Postupne pridávame múčnu zmes a miešame, až sa cesto spojí. Malo by mať tekutú konzistenciu.
Cesto nalijeme na plech, ktorý sme predtým vymazali tukom a posypali múkou, alebo ho rovnomerne rozotrieme, aby bola vrstva rovnomerná po celej ploche.
Umývané a vypeckované marhule nakrájame na štvrtiny a rozložíme ich na cesto.
Pripravíme drobenku tak, že zmäknuté maslo nakrájame na kúsky a rukami zmiešame s múkou a cukrom.
Na cesto nasypeme hotovú drobenku a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C zhruba 20 minút.
Až vychladne, môžeme ho posypať cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marhuľový koláč s drobenkou
Marhuľový koláč s drobenkou je obľúbenou lahôdkou, ktorá spája sladkosť šťavnatých marhúľ s chrumkavou drobenkou. Cesto koláča je mäkké a jemné, ideálne doplnené osviežujúcou chuťou marhúľ, ktoré mu dodávajú výraznú oranžovú farbu. Drobenka z masla, múky a cukru vytvára na povrchu lahodnú chrumkavú vrstvu, ktorá skvele kontrastuje s mäkkým cestom. Tento koláč je skvelou voľbou na rodinné oslavy alebo ako dezert k popoludňajšiemu čaju.