Churros s čokoládou (Čuros)

Exotická pochúťka pochádzajúca z Pyrenejského polostrova, teda tiež z oblastí, kde sa hovorí španielsky. Sú to dlhé cukrovinky z odpaľovaného…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
310 ml plnotučného mlieka
60 g masla
15 g trstinového cukru
štipka soli
140 g hladkej múky
3 vajcia
Na vyprážanie
1 l rastlinného oleja na vyprážanie
Čokoláda
150 ml smotany na šľahanie
100 g kvalitnej čokolády
Na obalenie
škoricový cukor
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme maslo, cukor a štipku soli. Pri stálom miešaní túto zmes zahrejeme na strednom plameni, až začne vrieť, a potom primiešame múku.
Vypneme platničku a chvíľu miešame, kým z cesta nevznikne guľa.
Cesto dáme do misy, kde ho necháme 5 minút vychladnúť.
Pomocou ručného šľahača následne do cesta vmiešame 3 vajcia, pričom každé pridáme osobitne.
Naplníme zdobiaci sáčok s širšou trubičkou hotovým cestom.
V hrnci zahrejeme olej, do ktorého vložíme cesto a smažíme, až získa zlatú farbu.
Po usmažení ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a ak chceme, môžeme ich ešte teplé obaliť v škoricovom cukre.
Do hrnca nalejeme smotanu a zahrejeme ju až k varu. Horúcu smotanu následne nalejeme na nalámanú čokoládu, necháme ju minútu odpočívať a potom dôkladne premiešame, až vznikne hladká zmes.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Churros s čokoládou (Čuros)
Churros s čokoládou, známe tiež ako čuros, sú obľúbenou pochúťkou v španielskej a latinskoamerickej kuchyni. Jedná sa o dlhé, sametové tyčinky z odpaľovaného cesta, ktoré sa vyprážajú do zlatista a posypávajú cukrom. Podávajú sa často s hustou, sladkou čokoládou na namáčanie, ktorá skvele dopĺňa chrumkavú textúru churros. Tento dezert je obľúbený na raňajky alebo ako sladká desiata, a to či už v uliciach miest, alebo v rodinnom kruhu. Churros s čokoládou sú ideálnym pôžitkom pre všetkých milovníkov sladkostí.