Rýchly ovocný múčnik z lístkového cesta

Cesto rozvaľkáme na asi 6 plátkov posypaných múkou. Ricottu zmiešame s tvarohom a osladíme podľa chuti. Každý plátok cesta potrieme zmesou z ricotty a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g chladeného lístkového cesta
polovičný kelímok ricotty
1 mäkký tvaroh vo vaničke
cukor prášok (alebo 1 KL stévie)
mrazené jahody podľa chuti
1 vajce na potretie
hladká múka na pracovnú dosku
Postup varenia podľa receptu
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na zhruba 6 plátkov. Ricottu zmiešame s tvarohom a osladíme. Každý plátok cesta potrieme ricottovo-tvarohovým krémom a naň položíme polovice mrazených jahôd.
Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, prepichneme ho vidličkou a vložíme do predhriatej rúry na 170 stupňov, aby sa pieklo dozlatova.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly ovocný múčnik z lístkového cesta
Rýchly ovocný koláč z lístkového cesta je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento koláč sa skladá z krehkého lístkového cesta, ktoré sa plní čerstvým ovocím, ako sú jablká, hrušky alebo lesné plody. Pečenie zaberie len chvíľu a výsledok je vždy ohromujúci – zlatohnedý koláč, ktorý oslobodí chute ovocia. Navyše je ideálny ako rýchly dezert na rodinné oslavy alebo neočakávanú návštevu. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou alebo kyslou smotanou pre dokonalý zážitok!