Banánový chlebík

Maslo s cukrom dobre premiešame, potom za stáleho miešania pridáme vajcia. Banány rozmačkáme vidlicou a spoločne s ich šupkou a šťavou ich vmiešame do vaječnej zmesi. Čokoládu...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g masla (zmäknutého)
100 g cukru
2 vajcia
2 banány
kôra z pomaranča
3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
75 g čokolády (strúhanej)
250 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
60 g orechov (sekaných)
Postup varenia podľa receptu
Utierame maslo s cukrom a následne pri neustálom miešaní pridáme vajcia.
Banány pomocou vidličky dobre rozmačkáme a primiešame ich aj so šupkou a šťavou do vaječnej peny.
Čokoládu spojíme s múkou, práškom do pečiva a orechmi a pridáme k ostatným prísadám.
Husté cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na chlebíčky a pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov.
Môžeme preliať čokoládovou polevou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánový chlebík
Banánový chlebík je lahodný a vláčný dezert, ktorý sa vyznačuje intenzívnou chuťou zrelých banánov. Tento jednoduchý recept využíva zrelé banány, ktoré mu dodávajú príjemnú sladkosť a jemnú textúru. Často sa do neho pridávajú orechy, čokoládové kúsky alebo korenie, ako je škorica. Je ideálny ako raňajky alebo popoludňajšia desiata a skvele chutí jak teplý, tak studený. Navyše je to skvelý spôsob, ako využiť prezreté banány, ktoré by inak skončili v koši.