Domáca jahodová zmrzlina

Domáca jahodová zmrzlina
Doba prípravy: 6 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Už sme si zvykli na hrnkové múčniky, ale čo vyskúšať hrnkovú zmrzlinu? Pripravíme ju behom chvíľky a potom ju jednoducho zamrazíme, čím si vytvoríme lahodnú pochúťku...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 hrnčekov mrazených jahôd
1/2 hrnčeka práškového cukru
1/3 hrnčeka polotučného mlieka
250 g mascarpone

Postup varenia podľa receptu

Do mixéra dáme mascarpone, cukor a jahody, pridáme polovicu mlieka a mixujeme na nízkych otáčkach.

Doplňte zvyšok mlieka a zvýšte rýchlosť mixovania.

Ak je zmrzlina po premiešaní dostatočne hustá, môžeme ju podávať ihneď, alebo ju dáme zamraziť do mrazničky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca jahodová zmrzlina

Domáca jahodová zmrzlina je osviežujúca pochúťka, ktorá prináša chuť leta do každého sústa. Je vyrobená z čerstvých, zrelých jahôd, ktoré kombinujeme s krémovým základom z mlieka a smotany. Stačí pár jednoduchých ingrediencií a trocha šľahania, a máte hotový dezert, ktorý si zamilujú deti aj dospelí. Bez umelých prísad a plná prírodných chutí, táto zmrzlina je ideálnou voľbou pre horúce dni. Užívajte si ju na záhradnej párty alebo ako sladkú bodku po rodinnej večeri!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, zmrzlina, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, múčniky, letné recepty, jahody, mrazenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáca jahodová zmrzlina.

Pridať komentár