Kokosové rezy

Kokosové rezy sa tvoria z ľahkého piškótového cesta, ktoré potrieme marmeládou a krémom voniacim rumom a kokosom. Tento jemný sladký krém dokonale...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Piškót
150 g práškového cukru
4 vajcia
7 lyžíc polohrubej múky
12 g kypriaceho prášku
150 ml oleja
7 lyžíc mlieka
marmeláda (najlepšie kyslejšia) na potretie piškótu
Ďalej
tuk na vymazanie
hrubá múka na vysypanie
Krém
400 ml mlieka
4 lyžice polohrubej múky
250 g hery (alebo masla)
1 vanilkový cukor
150 g práškového cukru
trochu rumu
3 lyžice kokosu
Na posyp
100 g strúhaného kokosu
trochu kakaa
sezónne ovocie (nemusí byť)
mäta (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Plech potrieme olejom a posypeme hrubou múkou.
Cukor s vajcami vyšľaháme do peny. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a mlieko. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na pripravený plech.
Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 160 °C zhruba 20 minút. Otočíme, necháme vychladnúť a potrieme tenkou vrstvou marmelády.
Krém vytvoríme tým, že z mlieka a múky uvaríme hustú zmes. Necháme ju vychladnúť a potom ju šľaháme s herou alebo maslom. Pridáme cukor, rum a nakoniec kokos.
Na piškót s marmeládou nanesieme krém a posypeme ho kokosom. Kokos do krému jemne vtlačíme, aby sa nesypal.
Po ochladení nakrájame na kocky a podávame na tanieriku posypanom kakaom (kúsky predtým v kakau namočíme) a ozdobíme sezónnym ovocím a lístkom mäty, prípadne guľôčkou Raffaella. Ovocie a mäta nie sú nutné, ale jedlo tak vyzerá aj chutí lepšie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kokosové rezy
Kokosové rezy sú obľúbeným dezertom, ktorý poteší milovníkov kokosu. Tento sladký zákusok sa vyrába z jemného piškótového cesta, prekladaného bohatou kokosovou náplňou a často polievaného čokoládou. Jeho lahodná chuť a jemná štruktúra ho robia ideálnym pre slávnostné príležitosti, ale aj pre bežné dni, keď si chcete dopriať niečo sladké. Kokosové rezy sa dajú ľahko pripraviť doma a potešia ako deti, tak dospelých svojou jedinečnou kombináciou chutí.