Tvarohový koláč s jablkami a škoricovou vôňou
Nekysnuté tvarohové koláče s ovocím sú populárne vďaka jednoduchosti a rýchlosti ich prípravy. Môžeme použiť rôzne druhy ovocia, ako napríklad jablká provonané…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g tvarohu
60 g masla
60 g cukru
1 lyžica cukru (na posypanie jabĺk)
2 vajcia
7 lyžíc detskej krupice
1 kypriaci prášok do pečiva
5 jabĺk
1 štipka soli
škorica
tuk na vymastenie formy
hrubá múka na vysypanie
Postup varenia podľa receptu
Ak nemáme silikónovú formu na koláč, potrieme ju tukom a posypeme hrubou múkou. Zároveň nastavíme rúru na 170 °C.
Oškrabeme jablká, vyberieme jadierka a nakrájame ich na plátky.
Zmiešame tvaroh, vajce a cukor s rozpusteným maslom, potom pridáme krupicu, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva a soľou, a dobre spracujeme cesto.
Cesto nalijeme do pripravenej formy na koláč, na vrch rozložíme plátky olúpaných jabĺk a všetko ešte posypeme škoricou a cukrom podľa chuti a kyslosti jabĺk.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C približne 35 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohový koláč s jablkami a škoricovou vôňou
Tvarohový koláč s jablkami a škoricovou vôňou je lahodným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkého pečiva. Jemný tvarohový základ sa skvele dopĺňa s kyslými jablkami, ktorá koláču dodávajú sviežosť a chuť. Škorica pridáva teplú a útulnú vôňu, ktorá evokuje príjemné spomienky na jesenné dni. Tento koláč je ideálny ako dezert na rodinné oslavy alebo ako sladká bodka po vydatnom obede. Upečte si ho a vychutnajte si radosť z domáceho pečenia!
Tomáš Rohlena