Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec

Do väčšej misy nasypeme sypké ingrediencie a jemne ich zmiešame. Potom pridáme tekutiny a pomocou elektrického šľahača alebo metly vytvoríme zmes, ktorá by nemala byť príliš riedka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g bezlepkovej múky (Doves Farm samokypřiaca)
100 g pohánkovej múky
80 g trstinového cukru
1 prášok do pečiva
1/2 lyžičky Xanthanu alebo Guaru
3 lyžice oleja
375 ml vody
2 menšie banány
Na drobenku
6 lyžíc pohánkovej múky
4 lyžice trstinového cukru
2 lyžice rastlinného margarínu bez obsahu mliečnych zložiek (Stella, Alsan)
1 kávová lyžička škorice
Postup varenia podľa receptu
Do väčšej misy nasypeme sypké ingrediencie a jemne ich premiešame.
Pridáme tekutiny a pomocou elektrického šľahača alebo metly vytvoríme hutnejšie cesto.
Naneste zmes na plech vyložený papierom na pečenie, položte na ňu kolečka banánov a posypte drobivou zmesou vyrobenou z pohánkovej múky, cukru, margarínu a škorice.
Pečieme pri teplote 160°C približne 30 minút, kým okraje koláča nezačnú získavať ružovú farbu.
Upečený koláč necháme chvíľu chladnúť a potom ho vyjmeme z plechu, aby sa zospodu nezvlhnul.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec
Banánovo-skoricový koláč s drobenkou je lahodný dezert, ktorý si môžu vychutnať aj tí, ktorí majú bezlepkovú diétu. Tento koláč je pripravený bez mlieka a vajec, čo ho činí ideálnym pre alergikov a vegánov. Hlavné ingrediencie, zrelé banány, dodávajú koláču prírodnú sladkosť a vláčnosť, zatiaľ čo škorica prináša teplé a voňavé tóny. Drobenka na povrchu koláča vytvára chrumkavú textúru, ktorá dokonale vyvažuje mäkkosť cesta. Tento zdravý dezert je perfektný ako desiata alebo sladký záver každého jedla.