Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec

Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do väčšej misy nasypeme sypké ingrediencie a jemne ich zmiešame. Potom pridáme tekutiny a pomocou elektrického šľahača alebo metly vytvoríme zmes, ktorá by nemala byť príliš riedka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g bezlepkovej múky (Doves Farm samokypřiaca)
100 g pohánkovej múky
80 g trstinového cukru
1 prášok do pečiva
1/2 lyžičky Xanthanu alebo Guaru
3 lyžice oleja
375 ml vody

2 menšie banány

Na drobenku
6 lyžíc pohánkovej múky
4 lyžice trstinového cukru
2 lyžice rastlinného margarínu bez obsahu mliečnych zložiek (Stella, Alsan)
1 kávová lyžička škorice

Postup varenia podľa receptu

Do väčšej misy nasypeme sypké ingrediencie a jemne ich premiešame.

Pridáme tekutiny a pomocou elektrického šľahača alebo metly vytvoríme hutnejšie cesto.

Naneste zmes na plech vyložený papierom na pečenie, položte na ňu kolečka banánov a posypte drobivou zmesou vyrobenou z pohánkovej múky, cukru, margarínu a škorice.

Pečieme pri teplote 160°C približne 30 minút, kým okraje koláča nezačnú získavať ružovú farbu.

Upečený koláč necháme chvíľu chladnúť a potom ho vyjmeme z plechu, aby sa zospodu nezvlhnul.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec

Banánovo-skoricový koláč s drobenkou je lahodný dezert, ktorý si môžu vychutnať aj tí, ktorí majú bezlepkovú diétu. Tento koláč je pripravený bez mlieka a vajec, čo ho činí ideálnym pre alergikov a vegánov. Hlavné ingrediencie, zrelé banány, dodávajú koláču prírodnú sladkosť a vláčnosť, zatiaľ čo škorica prináša teplé a voňavé tóny. Drobenka na povrchu koláča vytvára chrumkavú textúru, ktorá dokonale vyvažuje mäkkosť cesta. Tento zdravý dezert je perfektný ako desiata alebo sladký záver každého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ľahké, sviatočné / nedeľné, česká, ľahký, zdravé, bezlepkové, pečenie, múčniky, sladké, exotické ovocie, rezy s ovocím, bublaniny, dia a bezlepkové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mlieka a vajec.

Pridať komentár