Štrúdl z tvarohového cesta

Plánujete pripraviť štrúdľ, ale zabudli ste si zaobstarať lístkové cesto? Niet treba panikáriť, máme pre vás riešenie. Ak máte doma tvaroh,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
250 g polohrubej múky
250 g tuku
250 g mäkkého tvarohu (nie z vaničky)
1 štipka soli
Náplň
8 jabĺk
strúhanka
50 g strúhanej perníku
škorica
cukor kryštál
raisiny
nasekané orechy
Ďalej
1 vajce na potretie
tuk na vymastenie plechu
práškový cukor na povrch
Postup varenia podľa receptu
Z masla, tvarohu, múky a soli vytvoríme cesto, ktoré môžeme nechať cez noc odpočívať v chladničke.
Plech potrieme tuku a rúru včas predhrejeme na 175 °C.
Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Z každej časti vyvaľkáme plát, ktorý posypeme strúhankou a nastrúhaným perníkom. Naň potom položíme olúpané a nastrúhané jablká, posypeme cukrom, škoricou, hrozienkami a orechmi.
Cesto zrolujeme a umiestnime na plech.
Pred pečením záviny potrieme vyšľahaným vajcom a pečieme ich približne 30 minút. Po upečení ich posypeme cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Štrúdl z tvarohového cesta
Štrúdl z tvarohového cesta je lahodný dezert, ktorý spája jemnú chuť tvarohu s krehkým cestom. Tento tradičný pokrm pochádza z českej a moravskej kuchyne a obyčajne sa plní ovocím, ako sú jablká, slivky alebo čerešne. Tvarohové cesto dodáva štrúdlu špecifickú vláčnosť a arómu. Príprava štrúdlu je jednoduchá a jeho pečenie prevonia celú domácnosť. Podávaný teplý alebo studený, štrúdl z tvarohového cesta je ideálny ako dezert k rodinným oslavám či nedeľnému popoludniu.