Štrúdl z tvarohového cesta

Štrúdl z tvarohového cesta
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 3

Plánujete pripraviť štrúdľ, ale zabudli ste si zaobstarať lístkové cesto? Niet treba panikáriť, máme pre vás riešenie. Ak máte doma tvaroh,…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
250 g polohrubej múky
250 g tuku
250 g mäkkého tvarohu (nie z vaničky)
1 štipka soli
Náplň
8 jabĺk
strúhanka
50 g strúhanej perníku
škorica
cukor kryštál
raisiny
nasekané orechy
Ďalej
1 vajce na potretie
tuk na vymastenie plechu
práškový cukor na povrch

Postup varenia podľa receptu

Z masla, tvarohu, múky a soli vytvoríme cesto, ktoré môžeme nechať cez noc odpočívať v chladničke.

Plech potrieme tuku a rúru včas predhrejeme na 175 °C.

Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Z každej časti vyvaľkáme plát, ktorý posypeme strúhankou a nastrúhaným perníkom. Naň potom položíme olúpané a nastrúhané jablká, posypeme cukrom, škoricou, hrozienkami a orechmi.

Cesto zrolujeme a umiestnime na plech.

Pred pečením záviny potrieme vyšľahaným vajcom a pečieme ich približne 30 minút. Po upečení ich posypeme cukrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Štrúdl z tvarohového cesta

Štrúdl z tvarohového cesta je lahodný dezert, ktorý spája jemnú chuť tvarohu s krehkým cestom. Tento tradičný pokrm pochádza z českej a moravskej kuchyne a obyčajne sa plní ovocím, ako sú jablká, slivky alebo čerešne. Tvarohové cesto dodáva štrúdlu špecifickú vláčnosť a arómu. Príprava štrúdlu je jednoduchá a jeho pečenie prevonia celú domácnosť. Podávaný teplý alebo studený, štrúdl z tvarohového cesta je ideálny ako dezert k rodinným oslavám či nedeľnému popoludniu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (81 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, múčniky, jesenné, jablká, orechy, štrúdly

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Štrúdl z tvarohového cesta.

Pridať komentár