Mandľové sušienky

Najprv predhrejte rúru na 180°C. Mandle najprv zaliate a olúpte. Následne ich rozložte na plech a pečte približne 7 minút, kým nezačnú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček mandlí
2 hrnčeky hladkej múky
1 lyžica kypriaceho prášku
2 vrchovatej lyžice práškového cukru + na posypanie
1 hrnček masla zmäknutého nakrájaného na malé kúsky
1 žĺtok
1/2 lyžičky najemno rozdrveného klinčeka
1 smotana 30%
Postup varenia podľa receptu
Najprv predhrejte rúru na 180°C. Opláchnite mandle horúcou vodou a ošúpte ich. Rozložte ich na plech a pečte približne 7 minút, kým nezačnú zozadu hnednúť. Potom ich nechajte vychladnúť a jemne nasekajte alebo pomelte.
V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, mleté mandle a klinček. V menšej nádobe vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a žĺtkom, potom túto zmes vmiešajte do múčnej zmesi. Cesto mierne zvlhčite niekoľkými kvapkami smotany. Cesto by malo byť súdržné, aby sa pri tvarovaní guľôčok v dlaniach nerozpadalo.
Z cesta vytvarujte malé guľôčky o priemere 2-3 cm, ktoré potom zploštite dlaňami. Umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 30 minút a po vybratí z rúry ich ešte teplé posypte práškovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mandľové sušienky
Mandleové sušienky sú lahodnou maškrtou, ktorá poteší milovníkov orechov. Tieto sušienky sa vyznačujú jemnou, chrumkavou textúrou a bohatou, orechovou chuťou. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnou voľbou pre nečakané návštevy alebo popoludňajšiu desiatu. Mandleové sušienky je možné tiež obohatiť o čokoládu alebo sušené ovocie, čo pridá ešte viac rozmanitosti. Užite si ich k káve alebo ako osviežujúce maškrtenie počas dňa!