Tvarohová bábovka - bábovka

Bábovky sú u nás veľmi obľúbené, a to nielen pre ich rýchlu prípravu, ale aj pre množstvo rôznych variant. Skúste si upiecť bábovku podľa tohto receptu, ktorý…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g mäkkého tvarohu
250 g masla
250 g cukru
250 g polohrubé múky
1 prášok do pečiva
4 vajcia
hrozienka
tuk na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie
Postup varenia podľa receptu
Rúru predhrejeme na 165 °C. Vymažeme formu tukom a posypeme ju hrubou múkou.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevnú penu. Múku zmiešame s kypriacim práškom.
Tvaroh zmiešame so žĺtkami, cukrom a zmäknutým maslom, kým nevznikne hladká hmota. Potom vmiešame múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, a nakoniec opatrne pridáme penu z bielkov. Môžeme pridať aj hrozienka. Cesto nalejeme do pripravené formy.
Vložíme formu do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút. Táto doba je orientačná. Či je bábovka upečená, overíme vpichnutím špajle, ktorá by mala byť po vytiahnutí suchá.
Bábovku pred vyklopením necháme trošku vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohová bábovka - bábovka
Tvarohový koláč, známy ako bábovka, je obľúbený český dezert, ktorý spája krémovú chuť tvarohu s jemnou textúrou nadýchanej cesto. Tento sladký pokrm sa často podáva posypaný práškovým cukrom alebo poliaty čokoládovou polevou. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo ju robí ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Vďaka tvarohu je koláč vláčny a plný bielkovín, takže si ho môžete vychutnať aj ako zdravšiu alternatívu k bežným dezertom. Skúste ho podávať ešte teplý s ovocím alebo šľahačkou pre dokonalý kulinársky zážitok!