Smetanový dezert

Skvelý smotanový múčnik.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 polievkové lyžice kakao
2 ks kyslá smotana
1 balenie sušenky - Koka
2 ks smetana na šľahanie
3 balíčky cukor - vanilkový
cca 28 ks piškóty - cukrárske
1 hrnček uvařená káva
jahoda
Postup varenia podľa receptu
Na silikónovom vále si pomocou valčeka rozdrobíme Koka sušienky. Alebo použijeme mixér a sušienky rozmixujeme.
Do misy nasypeme vanilkový cukor a nalejeme kyslú smotanu. Zmes zamiešame. Teraz urobíme kávu.
Prvý pohár smotany na šľahanie dôkladne vyšľaháme a jemne vmiešame do zmesi v mise. (zmes: vanil. cukor + kyslá smotana). Vznikne lahodný krém.
Ďalší pohár smotany vyšľaháme a odložíme nabok.
Vezmeme si menší pekáč alebo tortovú formu a pokladáme na dno piškóty. Ľahko zalejeme dobrou kávou a nanesieme hotový krém. Rozmixované Koka sušienky nanesieme na krém. Opäť znovu piškóty + káva + krém + Koka sušienky a je koniec vrstvenia.
Druhú, vyšľahanú smotanu roztierame na povrch zákusku a dozdobíme kakaom a jahodou.
Dáme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanový dezert
Smetanový zákusok je lahodný dezert, ktorý kombinuje jemnú chuť smotany so sladkosťou piškótového korpusu. Tento zákusok je obľúbený pre svoju jednoduchosť a rýchlu prípravu. Hlavnou zložkou je kvalitná smotana, ktorá sa často dopĺňa o aromatické vanilkové alebo ovocné príchute. Piškótový základ dodáva zákusku ľahkosť, zatiaľ čo smotanová vrstva zabezpečuje jeho krémovú textúru. Celý zákusok môže byť ozdobený čerstvým ovocím, čokoládovými hoblinkami alebo inými delikatesami podľa chuti. Ideálny ako sladká bodka po obede alebo večeri.