Karamel
![Karamel](/i/sk/karamel.jpg)
Do malého hrnca nasypeme cukor a zalejeme ho 2 lyžičkami vody. Začíname variť a priebežne miešame, aby sa karamel nepripálil. V chvíli, keď sa nám v hrnci vytvorí sirup, máme hotovo. Keď by sa nám zdalo bezfarebný, môžeme dofarbiť potravinárskym farbivom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 - 2 kvapky potravinárske farbivo
2 lyžičky voda
0,5 hrnku cukor
Postup varenia podľa receptu
Karamel môžeme použiť ako studený, tak aj teplý na prípravu dezertov, cukrovia a iných...
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karamel
Karamel je sladká pochúťka, ktorú milujú ľudia po celom svete. Vzniká pomalým zahriatím cukru, až sa rozpustí a získa bohatú, zlatohnedú farbu. Karamel sa používa v mnohých dezertoch, ako sú pudingy, zmrzliny alebo koláče. Môže byť podávaný ako poleva alebo ako súčasť rôznych receptov. Existuje tiež slaný karamel, ktorý kombinuje sladkosť s troškou soli, a dodáva tak pokrmom jedinečnú chuť. Karamel je skutočne lahodným zážitkom pre všetkých milovníkov sladkostí.