Karamel

Karamel
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do malého hrnca nasypeme cukor a zalejeme ho 2 lyžičkami vody. Začíname variť a priebežne miešame, aby sa karamel nepripálil. V chvíli, keď sa nám v hrnci vytvorí sirup, máme hotovo. Keď by sa nám zdalo bezfarebný, môžeme dofarbiť potravinárskym farbivom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 - 2 kvapky potravinárske farbivo
2 lyžičky voda
0,5 hrnku cukor

Postup varenia podľa receptu

Karamel môžeme použiť ako studený, tak aj teplý na prípravu dezertov, cukrovia a iných...

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karamel

Karamel je sladká pochúťka, ktorú milujú ľudia po celom svete. Vzniká pomalým zahriatím cukru, až sa rozpustí a získa bohatú, zlatohnedú farbu. Karamel sa používa v mnohých dezertoch, ako sú pudingy, zmrzliny alebo koláče. Môže byť podávaný ako poleva alebo ako súčasť rôznych receptov. Existuje tiež slaný karamel, ktorý kombinuje sladkosť s troškou soli, a dodáva tak pokrmom jedinečnú chuť. Karamel je skutočne lahodným zážitkom pre všetkých milovníkov sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky, Glazúra, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karamel.

Pridať komentár