Listové rezne s hroznovým vínom

Listové rezne s hroznovým vínom
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 25 minút
Porcie: 1

Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obdĺžnik a upečieme ich na plechu s papierom na pečenie zvlášť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 12 minút.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balenie lístkového cesta (400 g)
500 g hroznového vína
500 g tučného mäkkého tvarohu
250 g bieleho jogurtu
4 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
1 sáčok vanilkového cukru
2 lyžice rumu
1 sáčok želatínového ztužovača za studena
3 lyžice vaječného likéru
čokoládová poleva

Postup varenia podľa receptu

Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obdĺžnik a každý upečieme samostatne na plechu s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 12-15 minút.

Tvaroh zmiešame s jogurtom, pridáme cukor podľa vlastnej chuti, vanilkový cukor a rum, a všetko dôkladne premiešame.

Pripravíme želatínový ztužovač podľa pokynov na obale a okamžite ho zmiešame s tvarohom.

Na jednu upečenú a vychladnutú placku nanesieme polovicu tvarohového krému. Dáme si k sebe polovičky vína, odstraníme väčšie semienka a rovnomerne ich rozložíme na krém. Potom všetko pokvapkáme vaječným likérom. Na to položíme druhú placku a natrieme ju zvyškom krému.

Rozpustíme čokoládovú polevu, zvyšok bobúľ ponoríme do polevy pomocou špáradla a pokladáme na vrch rezov.

Na záver ozdobíme rezy čokoládou a pred krájaním ich necháme poriadne vychladnúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Listové rezne s hroznovým vínom

Listové rezy s hroznovým vínom sú lahodným dezertom, ktorý spája krehkosť listového cesta s osviežujúcou chuťou hroznového vína. Tento dezert je jednoduchý na prípravu a ideálny pre rôzne príležitosti, od rodinných osláv po večerné pohostenie. Chrumkavé cesto sa harmonicky dopĺňa s šťavnatými hroznami, ktoré dodávajú pokrmu sviežosť a sladkosť. Pridajte štipku cukru alebo vanilky pre zvýraznenie chuti a vytvorte tak nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ovocie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pečenie, múčniky, sladké, jesenné, rezy s ovocím, bublaniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Listové rezne s hroznovým vínom.

Pridať komentár