Listové rezne s hroznovým vínom

Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obdĺžnik a upečieme ich na plechu s papierom na pečenie zvlášť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 12 minút.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balenie lístkového cesta (400 g)
500 g hroznového vína
500 g tučného mäkkého tvarohu
250 g bieleho jogurtu
4 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
1 sáčok vanilkového cukru
2 lyžice rumu
1 sáčok želatínového ztužovača za studena
3 lyžice vaječného likéru
čokoládová poleva
Postup varenia podľa receptu
Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obdĺžnik a každý upečieme samostatne na plechu s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 12-15 minút.
Tvaroh zmiešame s jogurtom, pridáme cukor podľa vlastnej chuti, vanilkový cukor a rum, a všetko dôkladne premiešame.
Pripravíme želatínový ztužovač podľa pokynov na obale a okamžite ho zmiešame s tvarohom.
Na jednu upečenú a vychladnutú placku nanesieme polovicu tvarohového krému. Dáme si k sebe polovičky vína, odstraníme väčšie semienka a rovnomerne ich rozložíme na krém. Potom všetko pokvapkáme vaječným likérom. Na to položíme druhú placku a natrieme ju zvyškom krému.
Rozpustíme čokoládovú polevu, zvyšok bobúľ ponoríme do polevy pomocou špáradla a pokladáme na vrch rezov.
Na záver ozdobíme rezy čokoládou a pred krájaním ich necháme poriadne vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Listové rezne s hroznovým vínom
Listové rezy s hroznovým vínom sú lahodným dezertom, ktorý spája krehkosť listového cesta s osviežujúcou chuťou hroznového vína. Tento dezert je jednoduchý na prípravu a ideálny pre rôzne príležitosti, od rodinných osláv po večerné pohostenie. Chrumkavé cesto sa harmonicky dopĺňa s šťavnatými hroznami, ktoré dodávajú pokrmu sviežosť a sladkosť. Pridajte štipku cukru alebo vanilky pre zvýraznenie chuti a vytvorte tak nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky.