Jahodová panna cotta

Skvelý dezert, ktorý sa inšpiroval klasickou talianskou panna cottou, pripravíme z jahôd, jogurtu, rastlinného mlieka a agaru. Všetko len rýchlo povaříme a potom…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g jahôd
140 g bieleho gréckého jogurtu
4 lyžice rastlinného mlieka
trstinový cukor (nemusí byť)
2 čajové lyžičky rastlinnej želatiny agar
Postup varenia podľa receptu
Jahody dôkladne umyjeme a vložíme do mixéra. Potom primiešame grécky jogurt a mlieko a všetko dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie.
Potom zmes nalejeme do hrnca a zahriavame. Ak preferujeme sladšiu panna cottu, pridáme počas varenia trstinový cukor, aby sa stihol rozpustiť.
Akonáhle jahodový krém začne variť, sundáme ho z ohňa, pridáme 2 lyžičky želatíny a už ho ďalej nevaríme.
Pomocou metličky dôkladne premiešame, potom zmes rozdelíme do mističiek a necháme ju vychladnúť v chladničke do nasledujúceho dňa.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodová panna cotta
Jahodová panna cotta je delikátny taliansky dezert, ktorý spája jemnú smotanovú chuť s osviežujúcimi jahodami. Je pripravená z jednoduchých ingrediencií, ako sú smotana, cukor a želatína, ktoré vytvárajú hladkú a krémovú štruktúru. Po ochladení sa panna cotta podáva s čerstvými jahodami alebo ovocným prelivom, čo dodáva na atraktívnosti. Tento dezert je ideálnou voľbou pre letné posedenie a osvieženie po ťažkom jedle. Vyskúšajte jahodovú panna cottu ako sladkú bodku, ktorá poteší chuťové poháriky vašich hostí!