Jahodová bublanina s tvarohom

Jahody umyjeme a nakrájame na kúsky. Zvyšné ingrediencie na náplň dobre premiešame v miske. Drobenku pripravíme tiež rýchlo, stačí ju chvíľu spracovať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
150 g jogurtu
100 ml mlieka
120 g oleja
120 g cukru
2 vajcia
250 g špaldovej múky
5 g kypriaceho prášku
2 g jedlej sódy
Náplň
250 g čerstvých jahôd
250 g tvarohu z vaničky
20 g cukru
20 g kukuričného škrobu
10 ml rumu
Drobenka
30 g masla
30 g múky
25 g cukru
škorica podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Omyjeme jahody a nakrájíme ich na malé kusy. Všetky ostatné ingrediencie na náplň dôkladne zmiešame v miske. Rýchlo pripravíme drobenku tak, že krátko spojíme maslo, múku, cukor a škoricu. Rúru nastavíme na 180°C a plech o rozmeroch 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie.
V mise dôkladne premiešame všetky tekuté suroviny, vrátane cukru, a potom do zmesi preosejeme múku, kypriaci prášok a jedlú sódu. Hotové cesto nalejeme na plech, lyžičkou pridáme náplň, posypeme jahodami a drobenkou.
Pekli sme 20 minút, potom sme teplotu znížili na 160°C a dopiekli sme ďalších 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodová bublanina s tvarohom
Jahodová bublanina s tvarohom je lahodný dezert, ktorý spája sladkú chuť zrelých jahôd s krémovou jemnosťou tvarohu. Táto obľúbená slovenská pochúťka sa často pripravuje ako rýchly koláč, ideálny na letné dni. Kombinácia nadýchaného cesta s kúskami čerstvých jahôd a tvarohom vytvára osviežujúci chuťový zážitok. Bublanina sa výborne hodí ako dezert k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka po rodinnej večeri. Vyniká nielen chuťou, ale aj výraznou farbou a krásne prevonia celú kuchyňu.