Perníková bábovka
![Perníková bábovka](/i/sk/pernikova-babovka.jpg)
K popoludňajšej čaju alebo káve patrí vždy niečo sladké.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček cukor - kryštálový
1 polievková lyžica kakao
1/4 hrnčeka olej
2 hrnčeky múka - hladká
tuk
múka
práškový cukor
1 ks prášok do perníku
1 a 1/2 hrnčeka mlieko - polotučné
Postup varenia podľa receptu
Aby bola príprava jednoduchšia, použijeme na odmeranie surovín hrnček.
Pripravíme si misku a nasypeme si do nej prášok na perník a múku. Nandáme cukor a kakao. Nakoniec nalejeme mlieko a trošku oleja. Pomocou robota, alebo ručne suroviny dôkladne zmiešame.
Zapneme si rúru na 180 °C.
Bábovkovú formu vytrieme tukom a vysypeme múkou. Hotovú zmes nandáme do formy a dáme piecť do rúry zhruba na 45 minút.
Pripravíme si podnos na bábovku. Bábovku posypeme práškovým cukrom a servírujeme. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Perníková bábovka
Medovníková bábovka je tradičný český dezert, ktorý kombinuje vláčnosť bábovky s vôňou a chuťou medovníka. Typicky sa pripravuje z hladkej múky, cukru, vajec, mlieka a oleja, do ktorých sa pridáva medovníkové korenie, často zahŕňajúce škoricu, klinček a zázvor. Táto lahodná kombinácia je doplnená kypriacim práškom alebo sodou pre nadýchanú textúru. Pre obohatenie chuti sa do cesta môžu primiešať orechy, hrozienka alebo kandované ovocie. Medovníková bábovka je obľúbená najmä v období adventu a Vianoc, kedy sa servíruje k varenému vínu alebo čaju.