Citrónový sorbet

Citróny dôkladne umyjeme a zbavíme kôry. Vodu s cukrom a dvoma lyžičkami kôry na chvíľu privedieme k varu a po ochladení ju zmiešame so šťavou z oboch citrónov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 citróny
80 g cukru
280 ml vody
Postup varenia podľa receptu
Citróny dôkladne umyjeme a olúpeme ich kôru.
Krátko povaríme vodu s cukrom a dvoma lyžičkami kôry, potom ju necháme vychladnúť a zmiešame s šťavou z oboch citrónov.
Preceďujeme a vložíme do mraziaceho stroja.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Citrónový sorbet
Citrónový sorbet je osviežujúci dezert ideálny na horúce letné dni. Jeho základ tvorí zrelé citróny, ktoré mu dodávajú výraznú sviežu chuť. Príprava sorbetu je jednoduchá – citrónovú šťavu zmiešame s cukrom a vodou, potom zmes zmrazíme. Pri servírovaní možno sorbet ozdobiť mätovými listami alebo plátkami citróna. Tento ľahký a aromatický dezert je obľúbený pre svoju osviežujúcu vlastnosť a nízky obsah kalórií, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každého, kto si chce pochutnať na niečom sladkom, ale zároveň zdravom.