Čokoládová bábovka

Mäkký tuk zmiešajte s cukrom, až vznikne penová hmota, následne prilievajte rum a ešte chvíľu šľahajte. Potom po jednom pridávajte celé vajcia, vždy ich dobre rozšľahajte.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
180 g hery (alebo iného tuku)
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 polievkové lyžice rumu
5 vajec
250 g hrubej múky
50 g solamylu
štipka soli
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
100 g čokolády na varenie (strúhanej)
50 ml mlieka (vlažného)
trochu tuku (na vymastenie formy)
hrubá múka (na vysypanie)
2 polievkové lyžice marhuľovej marmelády
150 g čokoládovej polevy
(Bábovku po upečení a miernom vychladnutí môžeme potrieť 2 polievkovými lyžicami roztopenej marhuľovej marmelády a potom celú poliať 150 g čokoládovej polevy.)
Postup varenia podľa receptu
Mäkký tuk zmiešame s cukrom do peny, potom pridáme rum a ešte chvíľu šľaháme.
Následne postupne pridávame cel eggy a každé dôkladne premiešame. Potom do zmesi pridáme múku zmiešanú so solamylom, štipkou soli, čokoládou, práškom do pečiva a vlažné mlieko podľa potreby.
Cesto nalijeme do pripravenej formy, ktorú sme predtým vymazali a vysypali, potom ju dáme do predhriatej rúry a pomaly pečieme asi 45 minút.
Bábovku môžeme na záver prelial čokoládovou polevou, ale nie je to nutné.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka je lahodný dezert, ktorý očarí milovníkov čokolády. Jej jemná, vláčna štruktúra a bohatá čokoládová chuť robia z tejto klasickej bábovky ideálnu sladkú bodku po jedle. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času, čo ju robí ideálnou voľbou pre nezkušených pekárov aj profesionálov. Môže byť podávaná sama, posypaná práškovým cukrom alebo so šľahačkou a ovocím. Čokoládová bábovka je skvelým spoločníkom pri rodinných oslavách či popoludňajšom čaji s priateľmi.