Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou

Rebarbora a jahody sa objavujú na prelome jari a leta. Obe tieto suroviny môžete použiť na vytvorenie vynikajúceho koláča. Kombinácia…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g rebarbory
250 g jahôd
50 g cukru
Cesto
125 g masla
150 g polohrubej múky
75 g Solamylu
125 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
1/2 prášku do pečiva
Drobenka
100 g hrubej múky
50 g kryštálového cukru
60 g masla
Postup varenia podľa receptu
Rebarboru zbavíme šupky a nakrájame ju na kúsky široké približne 1 cm. Jahody umyjeme a podľa ich veľkosti ich nakrájame na polky alebo štvrtiny. Vo veľkej miske všetko zmiešame a posypeme 50 g cukru.
V inej nádobe zmiešame polohrubú múku, Solamyl, cukor, vanilkový cukor, vajcia, prášok do pečiva a maslo. Tieto ingrediencie dôkladne premiešame a potom cesto rovnomerne nanesieme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Cesto posypeme sladkou rebarborou s jahodami.
Z kombinácie krupicového cukru, hrubej múky a zmäknutého masla vytvoríme drobenku tým, že ju v rukách rozdrobnime, a túto drobenku nasypeme na vrstvu rebarbory a jahôd.
Dáme to do rúry, ktorú sme predhreli na 180 °C, a pečieme asi 30 až 40 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spája kyslú chuť rebarbory so sladkosťou jahôd. Tento koláč je ideálnou voľbou na jarné a letné dni, keď sú jahody a rebarbora v sezóne. Krehké cesto je pokryté bohatou vrstvou ovocia a posypané chrumkavou drobenkou, ktorá dodáva koláču dokonalú textúru. Podávajte teplý so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou pre nezabudnuteľný gastronomický zážitok.