Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou

Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Rebarbora a jahody sa objavujú na prelome jari a leta. Obe tieto suroviny môžete použiť na vytvorenie vynikajúceho koláča. Kombinácia…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g rebarbory
250 g jahôd
50 g cukru
Cesto
125 g masla
150 g polohrubej múky
75 g Solamylu
125 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
1/2 prášku do pečiva
Drobenka
100 g hrubej múky
50 g kryštálového cukru
60 g masla

Postup varenia podľa receptu

Rebarboru zbavíme šupky a nakrájame ju na kúsky široké približne 1 cm. Jahody umyjeme a podľa ich veľkosti ich nakrájame na polky alebo štvrtiny. Vo veľkej miske všetko zmiešame a posypeme 50 g cukru.

V inej nádobe zmiešame polohrubú múku, Solamyl, cukor, vanilkový cukor, vajcia, prášok do pečiva a maslo. Tieto ingrediencie dôkladne premiešame a potom cesto rovnomerne nanesieme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Cesto posypeme sladkou rebarborou s jahodami.

Z kombinácie krupicového cukru, hrubej múky a zmäknutého masla vytvoríme drobenku tým, že ju v rukách rozdrobnime, a túto drobenku nasypeme na vrstvu rebarbory a jahôd.

Dáme to do rúry, ktorú sme predhreli na 180 °C, a pečieme asi 30 až 40 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou

Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spája kyslú chuť rebarbory so sladkosťou jahôd. Tento koláč je ideálnou voľbou na jarné a letné dni, keď sú jahody a rebarbora v sezóne. Krehké cesto je pokryté bohatou vrstvou ovocia a posypané chrumkavou drobenkou, ktorá dodáva koláču dokonalú textúru. Podávajte teplý so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou pre nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ovocie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pečenie, múčniky, sladké, letné recepty, detská oslava, rebarbora, sladkokyslé, večierky a oslavy, narodeniny, rezy s ovocím, bublaniny, jahody

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou.

Pridať komentár