Dierkovaný koláč s polevou a citrónovým pudingom

Zmes na cesto dôkladne premiešame, potom ju vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Na polevu: Všetky ingrediencie umiestnime do vodného kúpeľa...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
450 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
150 g cukru
1 vajce
300 ml mlieka
10 lyžíc oleja
Poleva
250 g tuku
150 g cukru
3 lyžice kakaa
6 lyžíc mlieka
1 kakaový pudingový prášok
Navrch
jeden citrónový puding uvarený podľa návodu.
Postup varenia podľa receptu
Suroviny na cesto dobre zmiešame, nalijeme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni, pričom ju nesmieme variť, inak dôjde k zrazení.
Do mierne vychladených buchiet vytvoríme obratenou vareškou mnoho dier a prelejeme horúcou polevou. Necháme stuhnúť a potom pridáme uvarený puding. Opäť necháme stuhnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dierkovaný koláč s polevou a citrónovým pudingom
Priepustný koláč s polevou a citrónovým pudingom je lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkostí. Tento koláč sa vyznačuje jemným cestom s charakteristickými "dierami", ktoré umožňujú, aby sa chuť citrónového pudingu skvele spojila so sladkou polevou. Citrónový puding dodáva koláču svieži a osviežujúci nádych, zatiaľ čo poleva vytvára krásny vzhľad a pridáva na sladkosti. Tento dezert je ideálny pre zvláštne príležitosti alebo ako sladké potešenie k popoludňajšej káve.