Cuketová bublanina

Cukorové loďky, placky alebo grilovaná cuketa. Stále sa v kuchyni opakujete so rovnakými receptami a cukety pritom stále máte dosť? Skúste ich využiť inak…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 hrnky polohrubej múky
1,25 hrnku krupicového cukru
1 prášok do pečiva
1 lyžička prášku do perníka
1 vanilkový cukor
1 štipka škorice
2 hrnky nastrúhanej cukety
1 hrnok oleja
2 vajcia
1 biely jogurt
1 lyžica rumu
rozinky alebo nasekané orechy (najlepšie vlašské)
Na vymastenie a vysypanie plechu
tuk
hrubá múka
Postup varenia podľa receptu
Nezabudnime včas predhriat rúru na 200 °C. Plech potrieme tukom a posypeme hrubou múkou.
Cuketu očistíme a nastrúhame. Zbavíme ju nadbytočnej vlhkosti.
Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie a potom pridáme ostatné.
Cesto dôkladne zmiešame a rovnomerne rozotrieme na pripravený plech.
Umístime do predhriatej rúry a pečieme na 200 °C približne 20 minút.
Otestujeme pečenie tým, že do cesta zapichneme špajdľu; ak ju vytiahneme a bude čistá a suchá, znamená to, že je hotové.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketová bublanina
cuketová buchta je lahodný a zdravý dezert, ktorý sa často pripravuje zo strúhanej cukety. Tento múčnik je obľúbený pre svoju jemnú štruktúru a vláčnosť, pričom cuketa dodáva prekvapivú vlhkosť. Buchta sa zvyčajne obohacuje o orechy, sušené ovocie alebo korenie, čo jej dodáva na chuti. Je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú alternatívu k tradičným sladkostiam, a môže sa podávať ako teplá, tak studená. Vhodná je aj ako chutná desiata k čaju alebo káve.