Orechové rožky

Krehké rohlíčky bohaté na orechovú náplň sa ľahko pripravujú. Sú ideálne ako desiata na popoludnie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
300 g hladkej múky
250 g ztuženého tuku
1 štipka soli
11 lyžíc studenej vody
Orechová náplň
1/2 l mlieka
150 g cukru
piškóty
500 g mletých orechov
rum
Postup varenia podľa receptu
Ingrediencie na cesto zmiešame a vyvaľkáme na plát. Potom ich nakrájame na pruhy a tieto pruhy naplníme pekne vedľa seba náplňou.
Zatočíme do sulku a pomocou varešky stlačíme okraje sulkov a tiež miesto, kde budeme rezať samotné rozteky.
Po nakrájaní uzavretých šátečkov ich ohneme do tvaru kornútu. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a pečieme v predhriatej rúre, kým nie sú zlaté.
Sú dostatočne mastné, takže plech, na ktorom budeme piecť, nemusíme ničím vymazávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechové rožky
Orieškové rohlíčky sú obľúbeným slovenským vianočným cukrovím, ktoré si získalo srdce mnohých gurmánov. Tieto delikátne pečivo sa vyrába z jemného cesta, do ktorého sa pridávajú mleté orechy, často vlašské alebo lieskovce. Po upečení sa rohlíčky obalujú v cukre a vanilkovom cukre, čo dodáva príjemnú sladkosť a vôňu. Ich krehká textura a bohatá orechová chuť ich robí nezabudnuteľným pohostením, ktoré nesmie chýbať na vianočnom stole. Táto tradičná receptúra sa predáva z generácie na generáciu a v každej rodine má svoje unikátne varianty.