Perník I.

Z týchto surovín pripravíme tekutejšie cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený maslom a posypaný múkou, a potom upečieme. Po vychladnutí môžeme cesto rozkrojiť a natierať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 šálky hladkej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 prášok do perníka
1 lyžica kakaa
1/4 šálky oleja
mlieko podľa potreby
Postup varenia podľa receptu
Z týchto ingrediencií pripravíme riedke cesto, ktoré nalejeme na plech vymastený tukom a posypaný múkou, a potom upečieme.
Až to vychladne, môžeme to porciovať a potrieť marmeládou. :)
Čo ste ešte nevedeli o recepte Perník I.
Perník I. je tradičné české cukrovie, ktoré sa často pripravuje počas vianočných sviatkov. Tento voňavý dezert sa vyznačuje medovým cestom obohateným o korenie, ako je škorica, klinček a zázvor. Perník je často zdobený farebnou polevou alebo cukrovou glazúrou, čo mu dodáva atraktívny vzhľad. V mnohých rodinách sa perníčky pečú ako súčasť vianočnej tradície a sú často používané na zdobenie stromčeka alebo ako dary. Je to sladkosť, ktorá spája chuť s nostalgiou a rodinnými tradíciami.