Perník I.

Perník I.
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Z týchto surovín pripravíme tekutejšie cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený maslom a posypaný múkou, a potom upečieme. Po vychladnutí môžeme cesto rozkrojiť a natierať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 šálky hladkej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 prášok do perníka
1 lyžica kakaa
1/4 šálky oleja
mlieko podľa potreby

Postup varenia podľa receptu

Z týchto ingrediencií pripravíme riedke cesto, ktoré nalejeme na plech vymastený tukom a posypaný múkou, a potom upečieme.

Až to vychladne, môžeme to porciovať a potrieť marmeládou. :)

Čo ste ešte nevedeli o recepte Perník I.

Perník I. je tradičné české cukrovie, ktoré sa často pripravuje počas vianočných sviatkov. Tento voňavý dezert sa vyznačuje medovým cestom obohateným o korenie, ako je škorica, klinček a zázvor. Perník je často zdobený farebnou polevou alebo cukrovou glazúrou, čo mu dodáva atraktívny vzhľad. V mnohých rodinách sa perníčky pečú ako súčasť vianočnej tradície a sú často používané na zdobenie stromčeka alebo ako dary. Je to sladkosť, ktorá spája chuť s nostalgiou a rodinnými tradíciami.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pečenie, múčniky, hrnčekové, sladké, perníky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Perník I..

Pridať komentár