Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablkovou marmeládou, drobenka

Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablkovou marmeládou, drobenka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 15 minút
Porcie: 1

Ak premýšľate, aký dezert pripraviť na návštevu k káve, skúste urobiť kysnutú buchtu s jahodami a rebarborou, posypanú chrumkavou…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

350 g polohrubej múky
20 g čerstvého droždia
250 ml vlažného mlieka
70 g mletého cukru
70 g zmäknutého masla
2 žĺtky
2 štipky soli
500 g rebarbory
jahody (alebo marhule, slivky)
strúhaná citrónová kôra
Drobenka
150 g hrubej múky
100 g kryštálového cukru
100 g masla

Postup varenia podľa receptu

Čerstvé droždie zmiešame s cukrom. Potom pridáme polovicu zmeraného mlieka a trochu múky. Jemne premiešame a necháme vykysnúť.

Žĺtky premiešame s malým množstvom mlieka. Múku zmiešame so soľou.

Pripravený kvások zmiešame so žĺtkami a pridáme do múky. Miešame a postupne vlievame zvyšné vlažné mlieko. Na záver pridáme maslo.

Cesto dôkladne miešame, kým sa nebude lepiť na varešku a nezíska vláčnu konzistenciu. Potom ho zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa jeho objem nezväčší dvakrát. Malo by byť hladké a na povrchu nelepkavé.

Rabarbórus dôkladne umyjeme, zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky.

Plech pokryjeme papierom na pečenie a rúru predhrieme na 180 °C.

Na posýpku zmiešame múku a cukor, pridáme roztopené maslo a poriadne premiešame, kým nevznikne posýpka.

Cesto natlačíme päsťou na celý plech, pokryjeme rebarborou, ktorú posypeme cukrom, a pridáme ovocie alebo inú náplň, na záver posypeme posýpkou.

Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút, kým okraje nezačnú ružovieť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablkovou marmeládou, drobenka

Kypriaci koláč s rebarborou je lahodný dezert, ktorý spája sladkú a kyslú chuť. Kombinácia s jahodovou a jablkovou marmeládou dodáva koláču šťavnatosť a bohatú chuťovú paletu. Mäkké kynuté cesto sa výborne dopĺňa s chrumkavou drobenkou, ktorá koláču pridáva na textúre a chuti. Tento dezert je ideálny na popoludňajšiu desiatu alebo ako sladké pohostenie pre návštevy. Vôňa koláča sa šíri po celom dome a láka všetkých, aby si pochutnali na tejto pochúťke s letnými tónmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ovocie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, múčniky, letné recepty, rebarbora, kysnutie, rezy s ovocím, bublaniny, jahody, kysnuté

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablkovou marmeládou, drobenka.

Pridať komentár