Vôňavé tvarohové koláče s jablkami
![Vôňavé tvarohové koláče s jablkami](/i/sk/vonave-tvarohove-kolace-s-jablkami.jpg)
Kto by nemal rád koláče. Ich vôňa, ktorá sa šíri z rúry pri pečení.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g maslo
250 g tvaroh - mäkký
250 g múka - polohrubá
3 ks jablká
múčkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Najprv si pripravíme silikónovú alebo drevenú dosku. Nakrájame si jablká na malé kúsky a dáme do misy nabok.
Navážime si polohrubú múku a vysypeme na dosku. Pridáme mäkký tvaroh. Nakoniec dáme pokrájané maslo. Hnetieme, spracujeme. Predhrejeme si rúru na 180 °C.
Valčekom si vytvoríme plát a pomocou hrnčeka alebo vykrajovátka urobíme 24 koláčikov. Kto chce jednoduchšiu variantu, tak si z cesta rovno urobí v ruke guľôčky a tie potom plní. Záleží na vás.
Koláčky naplníme jablkami a zabalíme. Doba pečenia je zhruba 25-30 minút a následne ozdobíme práškovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vôňavé tvarohové koláče s jablkami
Aromatické tvarohové koláčiky s jablkami sú lahodnou kombináciou jemného tvarohu a sladkých jabĺk. Tieto koláčiky sa vyznačujú krehkým cestom, ktoré sa rozplýva na jazyku, a bohatou náplňou z tvarohu, cukru a škorice. Jablká, ktoré sprevádzajú túto náplň, dodávajú koláčikom šťavnatosť a prirodzenú sladkosť. Sú ideálne ako dezert k káve alebo ako sladká bodka po obede. Upečené do zlatista a posypané práškovým cukrom, tieto koláčiky nezabudnuteľne voňajú po domove a vyvolávajú spomienky na babičkinu kuchyňu.