Domáca kremrole

Domáca kremrole
Doba prípravy: 100 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Chrumkavé tyčinky z lístkového cesta plnené ľahkou snehovou náplňou sú obľúbeným občerstvením na svadbách a rôznych oslavách. Tento recept vám uľahčí prípravu…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
1 kg hladkej múky
750 g masla (zamrazeného)
2 vajcia
2 polievkové lyžice octu
2 čajové lyžičky soli
Náplň
6 bielkov
480 g práškového cukru
Ďalej
vajíčko na potretie

Postup varenia podľa receptu

Do väčšej misy na zadělávanie nasypeme múku, do nej nastrúhame zmrazené maslo a pri strúhaní zmes s múkou miešame, aby sa neslepila.

Do odmerky najprv dáme vajíčko, pridáme ocot a soľ a nalejeme studenú vodu až do objemu 500 ml. Zmes prenesieme do misy, najprv premiešame vareškou a potom vyklopíme na pracovnú plochu, kde ju spracujeme rukami. Je dôležité cesto príliš dlho nehnietať, aby sa maslo nezačalo rozpúšťať a cesto sa nelepilo, čo nie je žiaduce.

Rozdelíme cesto na štyri časti, zabalíme ich do vrecka a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Následne vyvaľkáme placku hrubú asi 3 mm, potrieme ju vajíčkom a pomocou rádla nakrájame prúžky široké približne 2,5-3 cm a dlhé asi 25-30 cm.

Kúsok masla si pomneme v rukách a následne potrieme maslom každú trubičku. Cesto obtočíme okolo formičiek, začíname od užšej časti, a potom ich umiestnime na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 190 °C približne 20 minút. Potom necháme mierne vychladnúť a vyberieme z formičiek.

Náplň pripravíme tak, že bielky s cukrom ušľaháme vo vodnom kúpeli, kým nezotvrdnú. Najprv bielky ľahko vyšľaháme do strednej tuhosti, potom ich umiestnime do vriacej lázne a pridáme cukor. Následne šľaháme približne 15 minút, až zhustnú.

Sneh by mal byť tuhý a formovať špičky. Potom ho odstavíme z tepla a šľaháme, kým nevychladne. Následne naplníme kremrole pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca kremrole

Domáce kremrole sú obľúbeným sladkým dezertom, ktorý poteší každého milovníka pečiva. Tento lahodný zákusok sa skladá z krehkého cesta stočeného do tvaru trúbky, ktoré sa pečie do zlatista. Uvnitř sa nachádza jemný krém, často z mascarpone alebo šľahačky, ktorý dodáva kremrolám ich neodolateľnú chuť. Pred podávaním sa obvykle posypú práškovým cukrom, čo im dodáva elegantný vzhľad. Domáce kremrole sú perfektnou voľbou pre sviatočné chvíle aj bežné maškrtenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: sviatočné / nedeľné, česká, slovenská, pečenie, múčniky, náročné, náročný, ostatné, detská oslava, večierky a oslavy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáca kremrole.

Pridať komentár