Koláč s rebarborou

Upečte si klasický rebarborový koláč, ktorý je hojne pokrytý drobenkou a posypaný mandľovými plátkami. Príprava je jednoduchá a rýchla, a jeho chuť je…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g rebarbory
50 g krupicového cukru
100 ml vody
Na cesto
200 g masla
200 g práškového cukru
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 štipka soli
380 g hladkej múky
Na drobenku
50 g masla
80 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
80 g polohrubej múky
Ďalej
20 g plátkov mandlí
marmeláda (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Rebarboru umyjeme a nakrájíme na kusy. V hrnci zahrejeme vodu s cukrom a vložíme do nej rebarboru, ktorú varíme približne 3 minúty.
Z masla, cukru a vajec pripravíme cesto, do ktorého postupne zapracovávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto je ľahko lepivé.
Plech vyložíme papierom na pečenie a na neho pomocou navlhčených rúk vtlačíme cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C.
Na cesto môžeme naniesť marmeládu, prípadne tiež pridať višne naložené v rume. Alternatívne môžeme použiť iba samotnú rebarboru.
V miske spojíme maslo s polohrubou múkou, práškovým a vanilkovým cukrom a všetko prehnieteme rukami, až získame drobenku.
Na rebarboru nasypeme drobenku a mandle a pečieme asi 40 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Koláč s rebarborou
Koláč s rebarborou je tradičný dezert, ktorý osvieži každého milovníka sladkostí. Kombinácia kyslej rebarbory s jemným cestom vytvára lahodnú rovnováhu chutí. Tento koláč je obľúbený nielen na jar, keď je rebarbora čerstvá, ale aj po zvyšok roka, keď sa dá použiť mrazená. Môže byť podávaný so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou, čo z neho robí ideálnu sladkú bodku po jedle. Koláč s rebarborou je tak nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo ho robí skvelou voľbou pre domáce pečenie.