Likér z ľadových gaštanov

Likér z ľadových gaštanov
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Netradičný likér z ingrediencií, ktoré sa nekazia.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 ks ľadové gaštany
4 kocky horká čokoláda
1/2 l rum
1 ks salko
250 ml šľahačka

Postup varenia podľa receptu

Šľahačku nalejeme do hrnca, pridáme čokoládu a nalámané tyčinky ľadových gaštanov. Pri neustálom miešaní varíme. Potom necháme vychladnúť.

Do vychladnutej zmesi vlijeme salko a nakoniec rum. Premiešame, aby bol nápoj hladký a lije sa do fliaš. Z jednej dávky je liter likéru.

Likér z ľadových gaštanov je vynikajúci a kvalitný nápoj.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Likér z ľadových gaštanov

Likér z ľadových gaštanov je unikátny a lahodný nápoj, ktorý kombinuje prírodnú chuť gaštanov s jemným alkoholovým základom. Tento likér sa vyrába z starostlivo zbieraných a spracovaných ľadových gaštanov, ktoré mu dodávajú charakteristickú sladkosť a orieškovú príchuť. Je ideálny ako dezertný likér, podávaný samotný alebo s ľadom. Vďaka svojej výnimočnej chuti a aróme sa stal obľúbeným ako pre domáce, tak aj pre slávnostné príležitosti. Pridáva sa tiež do koktailov, kde obohacuje chuťové zážitky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Likér z ľadových gaštanov.

Pridať komentár