Púpavový sirup

Vonku svieti slnko a zároveň rozkvétajú žlté púpavy. Poďme nazbierať tieto liečivé rastliny a urobme si z nich lahodný med alebo sirup.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 púpavových kvetov
700 ml vody
1 kg kryštálového cukru
0,5 lyžičky citrónovej kyseliny
Postup varenia podľa receptu
Kvety prelejeme horúcou vodou, ktorú sme prevarili, a zakryté ich ponecháme lúhovať do ďalšieho dňa.
Precedíme tekutinu cez jemné sitko alebo plátno a varíme s cukrom, kým sa sirup nezačne zahusťovať.
Do zmesi pridáme kyselinu citrónovú a ešte ju krátko povaríme.
Horúci sirup nalievame do pohárov, starostlivo utrieme okraje a uzavrieme viečkom.
Potom obrátime pohár dnom nahor a necháme ho vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Púpavový sirup
Púpavový sirup je lahodný a aromatický prírodný produkt, vyrobený z kvetov púpavy. Táto pochúťka je obľúbená pre svoju sladkú chuť a zlatistú farbu. Na prípravu sirupu sa púpavové kvety varia s cukrom a citrónom, čo vytvára jedinečnú kombináciu chutí. Sirup sa často používa ako sladidlo do čaju, alebo ako poleva na palacinky a dezerty. Okrem chuti má púpavový sirup aj radu priaznivých účinkov na zdravie, keďže púpava je známa svojimi detoxikačnými vlastnosťami a podporou trávenia.