Karamelové Baileys

Karamelové Baileys
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme obidve plechovky Salka a dáme ich na 2-3 hodiny variť vo vodnom kúpeli. Potom, čo ich vyberieme, necháme vychladnúť. Čím dlhšie, tým lepšie.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 konzervy salko
1 l mlieko
2 balíčky karamelový pudingový prášok
0,5 l rum

Postup varenia podľa receptu

Potom si uvaríme z pudingov a mlieka karamelový puding, ktorý po uvarení opäť necháme vychladnúť.

Z vychladnutého pudingu zložíme škraloup a v mise ho zmiešame so salkom. Priebežne vmiešavame rum a potom poriadne premixujeme. Zmes ešte prelejeme cez sitko, aby nám tam z pudingu nezostali hrudky.

Takto pripravený likér je už hotový a môžeme hneď liať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karamelové Baileys

Karamelové Baileys je lahodný likér, ktorý spája krémovosť tradičného Baileys s bohatou chuťou karamelu. Tento jemný a zvodný nápoj je ideálny na vychutnanie samostatne, alebo ako prísada do rôznych koktailov a dezertov. Jeho jemná sladkosť a hladká textura dodávajú jedinečné kúzlo každému potešeniu. Karamelové Baileys sa skvele hodí aj ako teplý nápoj s kávou alebo čokoládou, čo z neho robí perfektnú voľbu pre chladné večery. Pre milovníkov sladkých lahôdok je to nezabudnuteľný zážitok!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: Česká kuchyňa, nápoj, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karamelové Baileys.

Pridať komentár