Jahodový sirup

Jahodový sirup
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a rozmačkáme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v ňom jahodovú šťavu prehievame. Potom cez plátno šťavu premačkáme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kg jahody
120 - 140 g cukor kryštál
150 ml vodu

Postup varenia podľa receptu

Šťavu si odmeriame a k jednému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme k varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gélovať.

Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodový sirup

Jahodový sirup je sladká a osviežujúca lahôdka, ktorá sa skvele hodí do letných nápojov a dezertov. Vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a vody, sirup si zachováva prirodzenú chuť ovocia. Je ideálny na dochutenie limonád, koktailov, jogurtov či zmrzliny. Navyše si ho môžete ľahko pripraviť doma, čo zaručí, že bude úplne bez konzervantov. Stačí povařiť jahody s cukrom, precediť cez jemné sitko a nechať vychladnúť. Tento sirup je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu úrodu a priniesť do kuchyne trochu sladkého potešenia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje, Ovocný, Pre deti
Štítky: Česká kuchyňa, nápoj, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jahodový sirup.

Pridať komentár