Jahodový sirup
![Jahodový sirup](/i/sk/jahodovy-sirup.jpg)
Omyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a rozmačkáme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v ňom jahodovú šťavu prehievame. Potom cez plátno šťavu premačkáme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kg jahody
120 - 140 g cukor kryštál
150 ml vodu
Postup varenia podľa receptu
Šťavu si odmeriame a k jednému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme k varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gélovať.
Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodový sirup
Jahodový sirup je sladká a osviežujúca lahôdka, ktorá sa skvele hodí do letných nápojov a dezertov. Vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a vody, sirup si zachováva prirodzenú chuť ovocia. Je ideálny na dochutenie limonád, koktailov, jogurtov či zmrzliny. Navyše si ho môžete ľahko pripraviť doma, čo zaručí, že bude úplne bez konzervantov. Stačí povařiť jahody s cukrom, precediť cez jemné sitko a nechať vychladnúť. Tento sirup je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu úrodu a priniesť do kuchyne trochu sladkého potešenia.