Prírodný sirup z pŕhľavy

Kopřiva dvojdomá je pozoruhodná rastlina, ktorá sa často používa v medicíne a farmácii, pričom má tiež uplatnenie v kulinárstve. Nazbierajte čerstvé…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 litre vody
4 citróny
125 vrškov kopřivy (mladé lístky, asi 2-3 poschodia)
6 čajových lyžičiek kyseliny citrónovej
3,5 kg cukru kryštál
Postup varenia podľa receptu
Privedieme vodu k varu a pridáme na kolieska nakrájané a dôkladne umyté citróny. Potom necháme zmes vychladnúť a primiešame žihľavy. Dôkladne premiešame a necháme lúhovať po dobu 24 hodín.
Následne šťavu vymačkáme a preberieme.
Pridáme cukor a kyselinu citrónovú a zamiešame, až sa cukor úplne rozpustí. Potom zmes nalievame do fliaš a uchovávame na chladnom a tmavom mieste.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Prírodný sirup z pŕhľavy
Kopřivový sirup je prírodná sladkosť vyrobená z mladých kopřív a cukru. Je známy svojimi liečivými účinkami, najmä pri detoxikácii organizmu a podpore imunity. Sirup má sladkú, jemne bylinkovú chuť a je obľúbený ako prísada do nápojov alebo dezertov. Navyše je bohatý na vitamíny a minerály, čo z neho robí cenný doplnok stravy. Príprava kopřivového sirupu je jednoduchá a domáca varianta zaručuje bezkonkurenčnú čerstvosť a kvalitu.