Ľadová domáca káva

Ľadová domáca káva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tento chutný nápoj vytvoríte behom chvíľky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 dl mlieko
4 lyžičky instantná káva
4 polievkové lyžice ľadová voda
4 lyžičky vanilkový cukor

Postup varenia podľa receptu

Do šejkra dáme kávu, cukor a ľadovú vodu a vyšľaháme do hustej peny. Rozdelíme do dvoch pohárov a dolijeme dobre vychladeným mliekom.

Podávame s slamkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ľadová domáca káva

Ľadová domáca káva je osviežujúci nápoj, ideálny na horúce letné dni. Príprava je jednoduchá – stačí uvariť silnú kávu, nechať ju vychladnúť a naliať ju cez kocky ľadu. Môžete ju obohatiť o mlieko, smotanu alebo rastlinné alternatívy, aby získala krémovú konzistenciu. Skvelým doplnkom sú aj sirupy, ako vanilkový alebo karamelový, ktoré dodajú nezameniteľnú chuť. Ľadová domáca káva je nielen chutná, ale aj povzbudí a dodá energiu na celý deň.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje, Grécky
Štítky: nápoj, Grécka kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ľadová domáca káva.

Pridať komentár