Vianočný vaječný likér

Vianočný vaječný likér
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vaječný likér, ktorý všetci dobre poznáme. Tento recept mám od mojej kamošky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 ks žĺtok
1 konzerva sladké salko
0,5 l rum
5 lyžíc cukor prášok
1 balíček vanilkový cukor

Postup varenia podľa receptu

Žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom dáme do šľahača a šľaháme 15 minút. Po vyšľahaní pridáme salko a pokračujeme v šľahaní. Čím dlhšie šľaháme, tým je vaječný likér lahodnejší.

Nakoniec prilievame po troškách rum a šľaháme ďalších 7 minút. Hotový vaječný likér dáme vychladiť do chladničky a môžeme podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočný vaječný likér

Vianočný vaječný likér je tradičným nápojom, ktorý prináša teplo a radosť počas zimných sviatkov. Tento jemný a sladký likér sa pripravuje z vaječných žĺtkov, cukru, mlieka a smotany, často obohatený o vanilku alebo muškátový orech. Jeho bohatá krémová textura a príjemná chuť ho robia ideálnym doplnkom k vianočným oslavám. Mnohí si ho vychutnávajú samotný, zatiaľ čo iní ho pridávajú do dezertov alebo kávových nápojov. Vianočný vaječný likér je symbolom sviatočnej atmosféry a tradície, ktorá sa odovzdáva z generácie na generáciu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: Česká kuchyňa, nápoj

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vianočný vaječný likér.

Pridať komentár