Vianočný vaječný likér
![Vianočný vaječný likér](/i/sk/vianocny-vajecny-liker.jpg)
Vaječný likér, ktorý všetci dobre poznáme. Tento recept mám od mojej kamošky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 ks žĺtok
1 konzerva sladké salko
0,5 l rum
5 lyžíc cukor prášok
1 balíček vanilkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom dáme do šľahača a šľaháme 15 minút. Po vyšľahaní pridáme salko a pokračujeme v šľahaní. Čím dlhšie šľaháme, tým je vaječný likér lahodnejší.
Nakoniec prilievame po troškách rum a šľaháme ďalších 7 minút. Hotový vaječný likér dáme vychladiť do chladničky a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočný vaječný likér
Vianočný vaječný likér je tradičným nápojom, ktorý prináša teplo a radosť počas zimných sviatkov. Tento jemný a sladký likér sa pripravuje z vaječných žĺtkov, cukru, mlieka a smotany, často obohatený o vanilku alebo muškátový orech. Jeho bohatá krémová textura a príjemná chuť ho robia ideálnym doplnkom k vianočným oslavám. Mnohí si ho vychutnávajú samotný, zatiaľ čo iní ho pridávajú do dezertov alebo kávových nápojov. Vianočný vaječný likér je symbolom sviatočnej atmosféry a tradície, ktorá sa odovzdáva z generácie na generáciu.