Ovocný pečený čaj
![Ovocný pečený čaj](/i/sk/ovocny-peceny-caj.jpg)
Milujete vôňu teplého ovocia a korenia? Máte radi čaj? To všetko si môžete dopriať. Vyskúšajte pečený čaj z vášho obľúbeného ovocia.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1200 g cukor - napr. krupica
1,25 dl rum
1 kávová lyžička škorica - mletá
5 ks klinček
1 l obľúbeného ovocia (jablká, slivky, banány, jahody, čučoriedky a pod.)
1 l rybíz - červený
Postup varenia podľa receptu
Riadne si ovocie opláchneme. Umyjeme si menšie skleničky s viečkom.
Predhrejeme si rúru na 200°C. Vyberieme si plech alebo inú vhodnú nádobu do rúry. Rozložíme do nej obľúbené ovocie. Veľké ovocie pokrájame.
Vložíme korenie a osladíme.
Zamiešame a dáme piecť do rúry na pol hodiny. Kontrolujeme a miešame. Na záver prilijeme voňavý rum.
Opäť zamiešame a nandáme do pripravených teplých skleničiek.
Nandáme viečka. Zhruba na desať minút sklenice otočíme.
Uložíme do chladu. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ovocný pečený čaj
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj ideálny pre chladné dni. Pripravuje sa z rôznych druhov ovocia, ako sú jablká, hrušky, slivky alebo citrusy, ktoré sa zmiešajú s cukrom a korením, napríklad škoricou či klinčekmi. Zmes sa pečie v rúre, aby ovocie zmäklo a uvoľnilo svoju prirodzenú chuť. Výsledná koncentrovaná šťava sa zaleje horúcou vodou, čím vzniká aromatický čaj plný vitamínov. Ovocný pečený čaj je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre jednoduchú prípravu a možnosť prispôsobiť ingrediencie podľa vlastného vkusu.