Borůvková poleva

Borůvková poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čučoriedky dávame do hrnca s troškou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor podľa toho, ako sladké by sme to chceli mať, a dáme na sporák na chvíľu dusiť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček šľahačková smotana
2 hrnčeky čučoriedky
2 čajové lyžičky solamyl
podľa potreby voda na podliatie
trstinový cukor

Postup varenia podľa receptu

V smotane si rozmiešame solamyl a potom ho vlijeme k poduseným čučoriedkam. Ešte chvíľu povaríme.

Polevu používame na polievanie sladkých knedlíkov, zmrzliny a iných.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Borůvková poleva

Čučoriedková poleva je lahodná sladká omáčka, ktorá sa využíva predovšetkým ako ozdoba na dezertoch. Je vyrobená z čerstvých alebo mrazených čučoriedok, cukru a často aj trošku citrónovej šťavy na dodanie pikantnosti. Táto poleva je obľúbená najmä vďaka svojej výraznej fialovej farbe a sladkokyslej chuti, ktorá skvele dopĺňa palacinky, cheesecake či zmrzlinu. Snadno sa pripravuje varením všetkých ingrediencií, kým nedosiahnu požadovanú konzistenciu, čo z nej robí ideálnu voľbu na zvýraznenie chuti a vzhľadu vašich obľúbených sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Ovocný, Glazúra
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Borůvková poleva.

Pridať komentár