Borůvková poleva
![Borůvková poleva](/i/sk/boruvkova-poleva.jpg)
Čučoriedky dávame do hrnca s troškou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor podľa toho, ako sladké by sme to chceli mať, a dáme na sporák na chvíľu dusiť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček šľahačková smotana
2 hrnčeky čučoriedky
2 čajové lyžičky solamyl
podľa potreby voda na podliatie
trstinový cukor
Postup varenia podľa receptu
V smotane si rozmiešame solamyl a potom ho vlijeme k poduseným čučoriedkam. Ešte chvíľu povaríme.
Polevu používame na polievanie sladkých knedlíkov, zmrzliny a iných.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Borůvková poleva
Čučoriedková poleva je lahodná sladká omáčka, ktorá sa využíva predovšetkým ako ozdoba na dezertoch. Je vyrobená z čerstvých alebo mrazených čučoriedok, cukru a často aj trošku citrónovej šťavy na dodanie pikantnosti. Táto poleva je obľúbená najmä vďaka svojej výraznej fialovej farbe a sladkokyslej chuti, ktorá skvele dopĺňa palacinky, cheesecake či zmrzlinu. Snadno sa pripravuje varením všetkých ingrediencií, kým nedosiahnu požadovanú konzistenciu, čo z nej robí ideálnu voľbu na zvýraznenie chuti a vzhľadu vašich obľúbených sladkostí.