Banánové lievance

Príprava sladkých banánových lievancov je veľmi jednoduchá a zvládnete ju za menej než dvadsať minút. Môžete ich servírovať napríklad na detskej oslave, alebo…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 banány
2 vajcia
2 polievkové lyžice pohánkovej múky
2 polievkové lyžice hladkej pšeničnej múky (môžete použiť len pohánkovú alebo len pšeničnú)
1 hrsť ovsených vločiek
Na podávanie (ľubovoľné)
jogurt
ovocie
Postup varenia podľa receptu
Banány roztlačíme pomocou tyčového mixéra a spojíme ich s vajci, pohánkovou múkou, pšeničnou múkou a ovsenými vločkami.
Smažíme na horúcom oleji na panvici alebo na lievance.
Servírujeme s jogurtom alebo ovocím.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánové lievance
Banánové lievance sú vynikajúcim a zdravým dezertom, ktorý poteší celú rodinu. Príprava je jednoduchá a rýchla – stačí rozmačkať zrelé banány, zmiešať ich s vajcom a troškou múky. Tieto lievance sú prirodzene sladké, takže môžete obmedziť pridávanie cukru. Môžete ich podávať s jogurtom, čerstvým ovocím alebo javorovým sirupom. Sú ideálne na raňajky alebo ako desiata, plné vlákniny a živín. Navyše sú bezlepkové, ak použijete bezlepkovú múku. Objavte chuť banánových lievancov a užite si zdravé mlsanie!