Cesnakovo-vaječná nátierka so šunkou a syrom

Uvarené vajíčka natvrdo olúpeme a nastrúhame ich do misky spolu so syrom, ako je gouda alebo horácky. Môžeme použiť ako jemné, tak hrubé strúhadlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 natvrdo uvarené vajcia
120 g tvrdého syra
120 g šunky od kosti (alebo dusenej)
cca 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti a ostrosti)
cca 150 g majonézy, podľa hustoty (alebo kyslej smotany)
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Varené vajcia natvrdo olúpeme a nastrúhame do misky spolu so syrom, napríklad goudou alebo horáckym. Môžeme použiť ako jemné, tak aj hrubé strúhadlo, podľa našich preferencií. Pridáme jemne nastrúhaný cesnak, nakrájanú šunku, osolíme a okoreníme. Potom podľa chuti a požadovanej konzistencie nátierky vmiešame majonézu, ktorú môžeme kombinovať so zakysanou smotanou, ak chceme nátierku urobiť ľahšou.
Po starostlivom premiešaní necháme nátierku chvíľku odpočívať v chlade a môžeme ju servírovať.
Servírujeme s čerstvým chlebom alebo pečivom, napríklad na plátkoch veky alebo rohlíkov. Na ozdobenie stačí sezónna zelenina podľa našich preferencií.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakovo-vaječná nátierka so šunkou a syrom
Cesnakovo-vaječná nátierka so šunkou a syrom je lahodná a výdatná pochúťka, ideálna na raňajky alebo ako pochúťka na chlebíčky. Kombinácia jemne varené vajec, cesnaku, kvalitnej šunky a taveného syra vytvára krásne krémovú konzistenciu a výraznú chuť. Nátierka sa skvele hodí aj na oslavy alebo rodinné stretnutia. Odporúča sa podávať s čerstvým pečivom a ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou pre osvieženie. Je to rýchly, jednoduchý a chutný recept, ktorý si obľúbi celá rodina.