Ovocná presnídávka s pudingom

Ovocná presnídávka s pudingom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na recept vyberáme ovocie podľa vlastnej chuti. To umyjeme a rozmixujeme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2,5 kg ovocie
2 balíčky vanilkový pudingový prášok
250 g cukor kryštál
12 dl voda

Postup varenia podľa receptu

Rozmixované je spolu s vodou a cukrom zvaríme. K tomu pridáme vanilkový puding, ktorý si rozmiešame v troške vody s lyžičkou cukru. Takto asi 3 minútky povaríme a plníme do vyvarovaných pohárov. Poháre uzavrieme a otočíme dnom nahor. Ak nám nič nevytýka, môžeme obrátiť a dať skladovať.

Ovocnú presnidávku s pudingom skladujeme na suchom, chladnom a tmavom mieste.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ovocná presnídávka s pudingom

Ovocná presnidávka s pudingom je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý je ideálny ako pre malé deti, tak pre dospelých. Základ tvorí mix rozmačkaného čerstvého ovocia, ako sú jablká, hrušky či banány, doplnený o jemný vanilkový puding. Kombinácia sladkosti pudingu a prirodzenej chuti ovocia vytvára harmonickú chuť, ktorá je osviežujúca a zároveň sýta. Podáva sa vychladená, často ozdobená kúskom čerstvého ovocia alebo lístkom mäty. Tento dezert je ideálny na popoludňajšiu desiatu alebo ako ľahký zákusok po večeri.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Ovocný, Pre deti, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ovocná presnídávka s pudingom.

Pridať komentár