Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok

Rajče rozrežeme, odstraníme semienka a dužinu nakrájame na drobné kocky. Osolíme ich, pridáme lyžičku oleja a nasekanú petržlenovú vňať, a necháme chvíľu odležať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 zrelé avokádo
2 väčšie dužinaté paradajky (nie cherry)
1 konzerva tuniaka v oleji (alebo vo vlastnej šťave)
olivový olej
petržlenová vňať
soľ
citrónová šťava
Postup varenia podľa receptu
Rajče prekrojíme, vyberieme semienka a dužinu nakrájame na drobné kocky.
Mierne osolíme, pridáme lyžičku oleja a nasekanú petržlenovú vňať a necháme, aby sa uvoľnila šťava.
Medzitým rozpôlíme avokádo, vyberieme dužinu do misky, vidličkou ju rozmačkáme na hladké pyré, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti osolíme.
Z rajčín odstránime vodu, ktorú pustili po osolení.
Tuniaka scedíme, a ak je v oleji, môžeme ten olej využiť na záverečné pokvapkanie.
Na tanier umiestnime formu o priemere približne 8-10 cm a výške asi 5-6 cm. Na dno nalijeme polovicu rajčinovej zmesi, na to dáme polovicu tuniaka a nakoniec vrstvíme pôlku avokádového pyré.
Opatrne zložíme formu a šalát pokvapkáme olivovým olejom alebo olejom z tuniaka, potom postup zopakujeme s druhou porciou na ďalšom tanieri.
Na záver pokrm ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme s opraženými toastami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok
Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok je výživné a osviežujúce jedlo, ktoré skvele kombinuje zdravé ingrediencie. Avokádo poskytuje krémovú textúru a zdravé tuky, zatiaľ čo tuniak dodáva kvalitné bielkoviny. Paradajky pridávajú sviežosť a farbu, a navyše sú bohaté na antioxidanty. Tento šalát je ideálny ako ľahký obed alebo desiata, plný chuti a živín. Môžete ho ochutiť olivovým olejom a citrónovou šťavou pre ešte lepšiu chuť. Vynikajúca voľba pre zdravý životný štýl!