Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok

Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Rajče rozrežeme, odstraníme semienka a dužinu nakrájame na drobné kocky. Osolíme ich, pridáme lyžičku oleja a nasekanú petržlenovú vňať, a necháme chvíľu odležať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 zrelé avokádo
2 väčšie dužinaté paradajky (nie cherry)
1 konzerva tuniaka v oleji (alebo vo vlastnej šťave)
olivový olej
petržlenová vňať
soľ
citrónová šťava

Postup varenia podľa receptu

Rajče prekrojíme, vyberieme semienka a dužinu nakrájame na drobné kocky.

Mierne osolíme, pridáme lyžičku oleja a nasekanú petržlenovú vňať a necháme, aby sa uvoľnila šťava.

Medzitým rozpôlíme avokádo, vyberieme dužinu do misky, vidličkou ju rozmačkáme na hladké pyré, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti osolíme.

Z rajčín odstránime vodu, ktorú pustili po osolení.

Tuniaka scedíme, a ak je v oleji, môžeme ten olej využiť na záverečné pokvapkanie.

Na tanier umiestnime formu o priemere približne 8-10 cm a výške asi 5-6 cm. Na dno nalijeme polovicu rajčinovej zmesi, na to dáme polovicu tuniaka a nakoniec vrstvíme pôlku avokádového pyré.

Opatrne zložíme formu a šalát pokvapkáme olivovým olejom alebo olejom z tuniaka, potom postup zopakujeme s druhou porciou na ďalšom tanieri.

Na záver pokrm ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme s opraženými toastami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok

Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok je výživné a osviežujúce jedlo, ktoré skvele kombinuje zdravé ingrediencie. Avokádo poskytuje krémovú textúru a zdravé tuky, zatiaľ čo tuniak dodáva kvalitné bielkoviny. Paradajky pridávajú sviežosť a farbu, a navyše sú bohaté na antioxidanty. Tento šalát je ideálny ako ľahký obed alebo desiata, plný chuti a živín. Môžete ho ochutiť olivovým olejom a citrónovou šťavou pre ešte lepšiu chuť. Vynikajúca voľba pre zdravý životný štýl!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (42 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát
Tag: paradajky, občerstvenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, zimné recepty, šaláty, bylinky, večierky a oslavy, avokádo, mäsové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šalát z avokáda, tuniaka a paradajok.

Pridať komentár