Rajčinový šalát so zakysanou smotanou
![Rajčinový šalát so zakysanou smotanou](/i/sk/rajcinovy-salat-so-zakysanou-smotanou.jpg)
Začneme tým, že si dáme uvariť vajcia natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 ks rajčiny
1 pohár kyslá smotana
1 ks cibuľa
3 ks vajcia
podľa chuti podravka
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Medzitým si na malé kusy nakrájame rajčiny, nadrobno si nakrájame cibuľku a dáme do misy, osolíme, opepríme, pridáme kyslou smotanu a premiešame.
Vychladnuté vajcia tiež nadrobno nakrájame a primiešame k zmesi. Ja ešte podľa chuti dochucujem Podravkou.
Takto šalát ešte raz poriadne premiešame, dáme na hodinu do chladničky schladiť a odležať a môžeme ihneď podávať, najlepšie s čerstvým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinový šalát so zakysanou smotanou
Rajčinový šalát so zakysanou smotanou je osviežujúce a zdravé jedlo, ideálne na letné dni. Čerstvé rajčiny sa nakrájajú na kocky a zmiešajú s jemne nakrájanou cibuľou a čerstvými bylinkami. Pridanie zakysanej smotany dodá šalátu krémovú konzistenciu a zvýrazní chuť rajčín. Tento šalát je nielen chutný, ale aj plný vitamínov a antioxidantov, ktoré prospievajú zdraviu. Podáva sa ako príloha k mäsovým pokrmom alebo ako ľahká desiata. Vyskúšajte si ho pripraviť doma a vychutnajte si lahodné spojenie chutí!