Rajčinový šalát so zakysanou smotanou

Rajčinový šalát so zakysanou smotanou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Začneme tým, že si dáme uvariť vajcia natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

10 ks rajčiny
1 pohár kyslá smotana
1 ks cibuľa
3 ks vajcia
podľa chuti podravka
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Medzitým si na malé kusy nakrájame rajčiny, nadrobno si nakrájame cibuľku a dáme do misy, osolíme, opepríme, pridáme kyslou smotanu a premiešame.

Vychladnuté vajcia tiež nadrobno nakrájame a primiešame k zmesi. Ja ešte podľa chuti dochucujem Podravkou.

Takto šalát ešte raz poriadne premiešame, dáme na hodinu do chladničky schladiť a odležať a môžeme ihneď podávať, najlepšie s čerstvým pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinový šalát so zakysanou smotanou

Rajčinový šalát so zakysanou smotanou je osviežujúce a zdravé jedlo, ideálne na letné dni. Čerstvé rajčiny sa nakrájajú na kocky a zmiešajú s jemne nakrájanou cibuľou a čerstvými bylinkami. Pridanie zakysanej smotany dodá šalátu krémovú konzistenciu a zvýrazní chuť rajčín. Tento šalát je nielen chutný, ale aj plný vitamínov a antioxidantov, ktoré prospievajú zdraviu. Podáva sa ako príloha k mäsovým pokrmom alebo ako ľahká desiata. Vyskúšajte si ho pripraviť doma a vychutnajte si lahodné spojenie chutí!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rajčinový šalát so zakysanou smotanou.

Pridať komentár