Pico de Gallo - šalát v farbe mexickej vlajky

Všetky ingrediencie nakrájame. Rajčatá rozpůlíme, potom ich nakrájame na štvrtiny a nakoniec na menšie kúsky. Cibuľu nasekáme na jemno. Papriky nakrájame na malé kúsky, ak ich máte.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 stredných paradajok
1 stredná cibuľa
2 papričky jalapeño alebo asi dve veľké lyžice nakladaných jalapeños
3 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky čerstvého koriandra
1 limetka
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame všetko. Rajčatá najprv rozpuliť, potom ich nakrájame na štvrtiny a nakoniec ich rozsekáme na menšie kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno. Papriky tiež na kocky, ak sú čerstvé, odstránime semená a žilky. Cesnak utřeme a čerstvý koriander nasekáme na malé kúsky.
Všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Je dobré pridať nastrúhanú kôru z limetky, ale ak to nie je podľa vás, kľudne ju vynechajte. Z limetky vymačkajte šťavu a nalejte ju na šalát. Osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame a necháme vychladiť.
Môžeme servírovať samostatne alebo s kukuričnými chipsami, prípadne ako náplň do tacos. Odporúčam mať po ruke aspoň nejaké biele pečivo, napríklad bagetku, pretože šalát je naozaj dosť pikantný.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pico de Gallo - šalát v farbe mexickej vlajky
Pico de Gallo, známy aj ako mexický šalát, je osviežujúca zmes, ktorá spája chute Mexika. Tento farebný šalát, zložený z čerstvých rajčín, cibule, koriandra a limetkovej šťavy, vytvára rozmanité odtiene červenej, bielej a zelenej - v harmónii s farbami mexickej vlajky. Pico de Gallo sa často podáva ako príloha k tacos alebo ako dip s tortilovými chipsami. Je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a chutnú alternatívu v mexickej kuchyni.