Chřestový šalát s vajcami
![Chřestový šalát s vajcami](/i/sk/chrestovy-salat-s-vajcami.jpg)
Natvrdo uvarené vajcia olúpeme a nakrájame na plátky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g chřest
4 ks vejce
1 lžička horčica
1 lžička citrónová šťava
100 g majonéza
3 polievkové lyžice soľ
1 štipka mletá pálivá paprika
2 polievkové lyžice petžlen
1 štipka cukor
2 polievkové lyžice biely jogurt
Postup varenia podľa receptu
Dáme variť približne 3l osolenej vody, osladíme štipkou cukru a potom, čo sa nám začne variť, pridáme na krátke kúsky olúpaný chřest. Takto nechávame 3 minútky povariť a potom chřest opláchneme pod studenou vodou.
Stranou si pripravíme omáčku. Zmiešame si jogurt s majonézou, k nim potom primiešame papriku, horčicu a nasekanú petržlenovú vňať.
Nakoniec omáčku dochutíme citrónovou šťavou a podľa chuti osolíme.
Zmiešame chřest s nakrájanými vajcami, dáme na tanier a zalievame pripravenou omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Chřestový šalát s vajcami
Špargľový šalát s vajcami je svieže a ľahké jedlo, ktoré oceníte najmä v teplejších mesiacoch. Tento šalát je pripravovaný z čerstvej zelenej alebo bielej špargle, ktorá je blanšírovaná do chrumkava. Výsledná chuť je jemná a lahodná. Varenej vajcia dodávajú šalátu potrebnú sýtosť a bielkoviny. Doplnky ako jarnej cibulky, reďkovky a ľahký citrónový dressing z olivového oleja zvýrazňujú sviežosť jedla. Špargľový šalát s vajcami je skvelý ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či rybám.