Zemiakový šalát s vajcami a špenátom

Urobte si jednoduchý, ale výborný zemiakový šalát. Kombinácia špenátu, vajec a lahodného dresingu premení varené zemiaky na skutočnú delikatesu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 menších zemiakov
2 varené vajcia
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
listový špenát
1 čajová lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica olivového oleja
1 polievková lyžica javorového sirupu
čerstvá pažítka
soľ
čerstvo mleté korenie
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy.
V mise zmiešame hrubú a dijonskú horčicu s olivovým olejom a javorovým sirupom. Pripravený dresing potom spojíme so zemiakmi a dôkladne premiešame.
Špenát dáme na panvicu, krátko ho necháme zavadnúť a potom ho zmiešame so zemiakmi.
Šalát osolíme a okoreníme, potom ho dáme na tanier. Navrch pridáme uvarené vajcia a posypeme pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový šalát s vajcami a špenátom
Zemiakový šalát s vajcami a špenátom je lahodný a výživný pokrm, ideálny na obed alebo večeru. Hlavnými ingredienciami sú varené zemiaky, čerstvý špenát a varené vajcia, ktoré dodávajú šalátu krémovú štruktúru a bohatú chuť. Tento šalát môžete dochutiť majonézou, jogurtom alebo citrónovou šťavou, čo mu dodá sviežosť. Je perfektný ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu, a navyše je jednoduchý na prípravu, čo z neho robí obľúbenú voľbu pre rodinné stolovanie.