Zemiakový šalát s reďkevami, kapary a vaječným dresingom

Zemiakové šaláty existujú v rôznych variantoch a chuťach. Tento recept vám ponúkne inšpiráciu na osviežujúcu verziu ideálnu na leto. K vareným zemiakom pridajte…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g šalátových zemiakov
1 zväzok reďkoviek
1-2 lyžice kapari
3 jarné cibuľky aj s natia
soľ
Zálievka
4 vajcia uvarené natvrdo
1 lyžica horčice
100 ml uhorkového nálevu
2 lyžice oleja (repkového alebo slnečnicového)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v ich šupke, potom ich necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, ktoré mierne osolíme. Rádičky a cibuľky nakrájame na jemno.
Zálievku pripravíme tak, že do vyššej nádoby dáme jemne nakrájané uvarené vajcia. Pridáme horčicu, uhorkový nálev a štipku soli. Všetky ingrediencie rozmixujeme tyčovým mixérom a počas mixovania postupne vlejeme olej, kým nevznikne hladká krémová konzistencia.
V miske zmiešame zemiaky s rádičkami a cibuľkou so dresingom a nakoniec jemne pridáme kapary.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový šalát s reďkevami, kapary a vaječným dresingom
Zemiakový šalát s reďkovkami, kaparami a vaječným dresingom je svieža a chutná jedlo, ktoré poteší každého milovníka zeleniny. Kombinácia jemných zemiakov s chrumkavými reďkovkami a slanými kaparami dáva šalátu unikátnu textúru a chuť. Vaječný dresing pridáva krémovosť a bohatstvo, čím umocňuje zážitok z tohto pokrmu. Je ideálny ako príloha k grilovanému mäsu alebo ako samostatné jedlo na letné pikniky. Tento šalát je nielen lahodný, ale aj zdravý a plný vitamínov.