Toskánsky tuniakový šalát s fazuľami

Fazuľa prepláchneme, necháme ich odkvapkať a dáme ich do misy. Tuniaka vyberieme z konzervy, rozdelíme na malé kúsky a pridáme k fazuľám. Paradajky...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 plechovka bielych fazúľ v slanom náleve (400 g)
1 konzerva tuniaka (185 g)
1 červená cibuľa
2 paradajky
2 lyžice jablkového octu
2 lyžice olivového oleja
soľ
piper
1/2 lyžičky cukru
hladkolistá petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Fazuľa dôkladne scedíme a necháme okapať, potom ju dáme do misy. Tuniaka vyberieme z konzervy, rozdelíme na menšie kúsky a pridáme k fazuli. Rajčiny nakrájame na drobné kúsky, cibuľu na tenké polkruhy a oboje primiešame do misy. Osolíme, okoreníme a všetko jemne premiešame.
Olejnú zmes zmiešame s octom a malým množstvom cukru, túto emulziu pridáme do šalátu a jemne premiešame. Na záver posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Pred servírovaním necháme šalát asi hodinu chladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Toskánsky tuniakový šalát s fazuľami
Toskánsky tuniakový šalát s fazuľami je lahodné a zdravé jedlo, ktoré spája chute stredomorskej kuchyne. Tento šalát obsahuje čerstvého tuniaka, biele fazule, paradajky a olivy, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí. Doplňuje sa olivovým olejom, citrónovou šťavou a bylinkami, čo dodáva sviežosť a arómu. Je ideálny nielen ako ľahký obed, ale aj ako príloha k grilovanému mäsu. Toskánsky tuniakový šalát je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre zdravý životný štýl.